Ametid: Tõbisena töölkäijad põhjustasid Pärnumaal koroonaviiruse leviku hüppelise kasvu (1)

Pärnu Postimees
Copy
Kadri Juhkam avaldas muret  viiruse varjatud leviku pärast Pärnumaal.
Kadri Juhkam avaldas muret  viiruse varjatud leviku pärast Pärnumaal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tervise-, pääste-, politsei- ja piirivalveamet ning Pärnu linnavalitsus tegid pärast kriisiisikoosolekut siinsetele tööandjatele pöördumise, kus paluvad haigusnähtudega inimesi tööle mitte lubada.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami andmetel jälgitakse tänase seisuga Pärnus ja Pärnumaal üle 220 koroonapositiivse, töökontakti teel on haigestunud neist 59, lähikontaktseid on jälgimise all üle 1000. Tööl nakatunud inimesed on juba jõudnud levitada viirust oma lähedastele ja tuttavatele.

“Kui siiani oli töökohal nakatumiste arv madalal tasemel, siis nüüd on see tõusuteel. Inimesed jätkavad haigena tööl käimist ega pööra tähelepanu kergematele sümptomitele,” ütles Juhkam. See on toonud kaasa nakkuse leviku töökohal ja nii mõnelgi juhul ettevõtte töö seiskumise. Praegu on nakkuskolle neljas Pärnumaa ettevõttes.

Lääne päästekeskuse ja Lääne regionaalse kriisikomisjoni juhi Heiki Soodla sõnutsi tuleb teha muudatused ettevõttes kohe. “Mõistame, et tööandjal on keeruline tööd ümber korraldada, kuid hiljem võib osutuda vajalikuks kogu ettevõtte töö peatada. Hea on kehtestada kokkulepe, et kui töötaja tervis ei ole korras, tuleb isegi kergete sümptomitega jääda koju,” toonitas ta. Samuti peavad ettevõtjad muretsema töötajatele kaitsevahendid. “Eriti kaitstud peaksid olema firmade teenindustöötajad, kes iga päev puutuvad kokku suure hulga inimestega,” kinnitas Soodla.

Politsei on mures isolatsiooninõuete rikkumisegi pärast ja  kontrollib terviseametiga koos nakatunuid ja nende lähikontaktseid. Käiakse suuremates kaubakeskustes, maapoodides ja kutsutakse üles maski kandma.

Juhkam avaldas, et Pärnumaal leidub üha enam neid, kelle puhul ei ole võimalik kindlaks teha konkreetset nakkusallikat. See on märk viiruse varjatud levikust maakonnas. “See peaks meid kõiki eriti ettevaatlikuks tegema,” täheldas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles