Täiskasvanute gümnaasium suletakse vastuseisust hoolimata

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi viimaseks ponnistuseks takistada kooli sulgemist jäi sama kooli õpilase Liis Kosenkraniuse pöördumine linnavolinike poole.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi viimaseks ponnistuseks takistada kooli sulgemist jäi sama kooli õpilase Liis Kosenkraniuse pöördumine linnavolinike poole. Foto: Mailiis Ollino

Hoolimata Pärnu täiskas­vanute gümnaasiumi (PTG) pere valjudest protestiavaldustest ja viimase ponnistusena üleeile linnavolikogule tehtud pöördumisest võttis linnavõim kooli sulgemisotsuse vastu.

Täiskasvanute õpe Pärnus siiski sellega ei lõpe, vaid jätkub Pärnumaa kutsehariduskeskuses loodavas üldhariduse osakonnas.

PTGd volikogu kõnepuldis esindanud Liis Kosenkranius märkis, et valitsuse ülesanne ei peaks olema suruda inimesi kitsale kutseõppele, vaid üha enam läheb hinda üldkeskharidus, mis laiendab silmaringi ja loob soodsa pinnase elukestvaks õppeks.

“Täiskasvanute gümnaasium pakub individuaalset õpet neile, kellele tavaline, suurkoolisüsteem ei sobi,” rääkis Kosenkranius. Just see vastandumine on praegusi täiskasvanute kooli õpilasi eelkõige heidutanud. Nad kaotavad oma armsa ja hubase kodu, kus tegeldakse iga õppija probleemidega eraldi. Suurkoolis aga pruugi enam nii minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles