Neli kooli ja lasteaed saavad siseterviseraja

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Siseterviserajad ärgitavad lapsi siseruumides rohkem liikuma.
Siseterviserajad ärgitavad lapsi siseruumides rohkem liikuma. Foto: Eesti Terviserajad Sa

Sihtasutuse Eesti Terviserajad üle-eestilise liikumisteemalise loovtööde konkursi “Hakkame liikuma” võitjatele kingitakse Swedbanki toel siseterviserada. Liikumist propageeriva raja saavad üle riigi 50 hulka valitutena oma majja Pärnu Kuninga tänava ja Uulu põhikool, Kilingi-Nõmme gümnaasium ja Vändra lasteaed.

Veebruaris said huvilised hääletada, milline panga kaasasutatud algatus pälvib 20 000 eurot lisaraha, et idee ellu viia. Kõige enam hääli kogus toona Eesti Terviseradade idee tuua poolesajasse kooli ja lasteaeda siserada.

Kuu jooksul laekus konkursile ligemale 400 loovtööd koolidest ja lasteaedadest üle Eesti. Osales 74 kooli ja 126 lasteaeda. Nende hulgast valis žürii välja 50, mis saavad mängulise siseterviseraja elemendid, mida sõltuvalt hoone suurusest saab kasutada mõnes koridoris või läbi terve maja.

Siseterviserajad koosnevad eri elementidest.
Siseterviserajad koosnevad eri elementidest. Foto: Eesti Terviserajad SA

Eesti Terviseradade tegevjuht Alo Lõoke märkis, et nii suur osavõtt tuli rõõmustava üllatusena. “Positiivne, et osalejad olid väga loomingulised liikumise olulisuse kajastamisel ja liikusid ohtralt ka loovtööde tegemise käigus. Selgelt tuli välja, et liikumine teeb rõõmsaks ja sobib lastele ja noortele hästi. Samasugust energiat hoides on võimalik küll kõik 60 minutit päevas liikuma saada. Laste ja noorte abiga saame terviseradade armastuse viia ka perekondadesse,” rääkis Lõoke. 

Iga kool ja lasteaed saab liikumisraja kujundada oma maja järgi.
Iga kool ja lasteaed saab liikumisraja kujundada oma maja järgi. Foto: Eesti Terviserajad SA

“Haridusasutuste nii suur huvi ainult kinnitab liikumisvõimaluste mitmekesistamise vajalikkust. Samuti teeb rõõmu, et loovtööde käigus lõimiti aineid ja sündis vahvaid formaate videotest, luuletustest, mängudest, piltidest kuni omaloomingulise lauluni välja,” rääkis Swedbanki toetustegevuste juht Merje Klopets. 

Kingitused pidid esiti lasteasutustesse jõudma detsembri jooksul, ent koroonapiirangute ja laste distantsõppele suunamise tõttu loodetakse tegudeni jõuda jaanuaris.

Eesti Terviseradade eestvedamisel on asutustes, kontorites, koolides ja lasteaedades üle Eesti maha märgitud 80 siseterviserada, kus iga päev liigub üle 70 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles