Raeküla kool avab taas spordiklassi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli esimene spordiklass.
Raeküla kooli esimene spordiklass. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla koolis alustab sügisel tavaklassi kõrval taas spordiklass, mille kohta koolitulevad lapsed ja nende vanemad saavad rohkem teada laupäeval, 28. jaanuaril kell 11 koolis algaval perepäeval.

Raeküla kooli õppealajuhataja Agita Keerdi jutu järgi toimub spordiklassis õppetöö vastavalt kooli õppekavale, kuid juba esimesel kooliaastal saavad õppurid algteadmisedja -oskused kahel erialal: jalgpallis ja tennises.

Jalgpallureid juhendab Pärnu jalgpalliklubi treener Mart Paumäe  ja tennist Pärnu tenniseklubi treener Roland Kvelstein.

„Spordiklassi eeliseks on see, et kõik tegevused toimuvad ühel territooriumil lapsele turvalises keskkonnas,“ selgitas Keerd ja lisas, et õpilase päev ei lähe pikaks, sest tunnid/treeningud toimuvad järjestikku.

„Lapse sportlik areng on õppeaasta jooksul pideva jälgimise all ja tema saavutustest teavitatakse lapsevanemaid iga õppeveerandi järe,“ lubas Keerd.
Et treeningrühmad on väiksemad kui klubides, toimub töö lapsega individuaalselt ja nii saab rohkem arvestada tema sportlike eelduste ja arengutasemega.

„Lastevanemad on rahul sellega, et laste tunnid/trennid on jaotatud nädala peale nii, et iga päev on piisav füüsiline koormus ja et lapsed õpivad meeskonnatööd ja naudivad koos töötamist,“ tõi Keerd välja mullu sügisel esimest korda alustanud spordiklassi õpilaste vanemate arvamused.

Õpilasi saab registreerida Pärnu linna haridus- ja kultuuriosakonnas või selle kodulehel, märkides soovitud spordialaks kas jalgpalli (poisid) või tennise (tüdrukud ja poisid).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles