Pastor ja õpetaja: "Armastus ei ole tingimata õiglane. Olla õiglane polegi armastuse eesmärk"

, Pastor ja Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi usundilooõpetaja
Copy
Oma aja konteksti vaadates saab öelda, et Jeesus sündis sotsiaalses mõttes eikellegimaale, kirjutab pastor ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi usundiloo õpetaja Risto Tamm. 
Oma aja konteksti vaadates saab öelda, et Jeesus sündis sotsiaalses mõttes eikellegimaale, kirjutab pastor ja Sütevaka humanitaargümnaasiumi usundiloo õpetaja Risto Tamm. Foto: Mailiis Ollino

Tõeline valgus, mis valgustab iga inimest, oli maailma tulemas. Ta oli maailmas, ja maailm on tekkinud tema läbi, ja maailm ei tundnud teda ära. Ta tuli omade keskele, ent omad ei võtnud teda vastu. Aga kõigile, kes tema vastu võtsid, andis ta meelevalla saada Jumala lasteks (Jh 1:9-12)

1914. aasta detsembris toimus mitmel pool Läänerindel veidraid sündmusi, mida ajaloos on hakatud nimetama jõuluvaherahuks. 

Lühidalt öelduna tähendas see, et jõulude ajal (24.–26. detsembril) lõpetati mitmel rindelõigul vaenutegevus ja kaevikutes istumise asemel vennastuti vastaspoole sõduritega. Vahetati toidupoolist, kostitati vastastikku sigarettide, toidu ja jookidega, mõnel pool mängiti jalgpalli. Ühesõnaga: täiesti ebanormaalne tegevus sõjaolukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles