Endla teater jagas kolleegipreemiaid

PP
Copy
Sten Karpov ja Jane Napp lavas­tuses “Abort ehk Lugu ­raamatutest, armastusest või siis hoopis millestki muust ...”.
Sten Karpov ja Jane Napp lavas­tuses “Abort ehk Lugu ­raamatutest, armastusest või siis hoopis millestki muust ...”. Foto: Priit Loog/Endla teater

Eile õhtul kuulutas Pärnu Endla teatri direktor Roland Leesment Zoomi jõuluülekandes välja 2020. aasta kolleegipreemiate laureaadid, samuti teatri hõivatuima nais- ja meesnäitleja. Preemiad antakse üle uuel aastal.

Teatripere valis parimaks naisnäitlejaks Jane Napi rollide eest lavastustes “Onu Remuse jutte” (Kilpkonnapreili), “Jõgi” (Naine) ja “Abort” (Vida).

Võrdsete häältega pälvisid aasta meesnäitleja tiitli Jaan Rekkor ja Sten Karpov. Rekkor tegi meeldejäävad rollid lavastustes “Tango” (Eugeniusz) ja “Vaade sillalt” (Eddie Carbone). Karpov osutus aga valituks osatäitmiste eest lavastustes “Onu Remuse jutte” (Rebaseonu), “Nagu süldikeeduvesi” (Leo) ja “Abort” (erinevad rollid).

Parimaks lavastajaks kuulutati Priit Pedajas (Eesti draamateater), kes tõi lavale 17. oktoobril suures saalis esietendunud draama “Vaade sillalt”.

Jaan Rekkor lavastuses “Vaade sillalt”.
Jaan Rekkor lavastuses “Vaade sillalt”. Foto: Eiliki Pukk/Endla teater

Teist aastat järjest on aasta kunstnik-kujundaja Arthur Arula, seekord lavastusega “Abort”, mis esietendus 23. oktoobril.

Parimaks etendust ettevalmistavaks ja teenindavaks tehniliseks töötajaks valisid kolleegid butafoori-dekoraatori Kaido Torni. Aasta korraldajaks sai trupijuht Aigi Veski, kes kuulutati ka 2020. aasta tegijaks ehk kolleegiks, kes on oma tegevusega positiivselt silma jäänud. Parima teenindaja tiitel anti kassapidajale Siret Ruusile. Kõik kolm kolleegi said auhinnatud eelmisel aastalgi.

Endla teatri hõivatuim meesnäitleja on Tambet Seling, kes aasta jooksul andis 91 etendust. Kõige hõivatum naisnäitleja on Fatme Helge Leevald 113 etendusega aastas.

Jane Napp lavastuses “Abort ehk Lugu raamatutest, armastusest või siis hoopis millestki muust...” Endla Küünis.
Jane Napp lavastuses “Abort ehk Lugu raamatutest, armastusest või siis hoopis millestki muust...” Endla Küünis. Foto: Priit Loog/Endla teater
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles