Motomehed tõid Mõedaku maratonilt kümme auhinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius alustas hooaega Mõedaku kestuskrossil E1-klassi esikohaga.
Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius alustas hooaega Mõedaku kestuskrossil E1-klassi esikohaga. Foto: Urmas Luik

Mootorratturite talvise kestuskrossi karikasarja avaetapil Rakvere külje all Mõedakul kihutas auhinnalisele kohale kümme Pärnumaa võidusõitjal.

E1 klassis võidutses Paikuse motoklubi enduroäss Toivo Nikopensius, kes edestas ühe tunni kestnud sõidus teisena finišeerinud Mario Tõnisoja poolteise minutiga, ja kolmanda koha sai Marko Kallas.

Seenioride arvestuses tegi puhta töö Pärnu motoklubi esinumber Jüri Makarov. Teise pjedestaalikoha hõivas Aivo Rabbi ja viienda tulemusega lõpetas motomaratoni Aivo Hünnev. Enduro-klassis oli kiireim Martin Leok, kellele järgnesid Ermo Brecher ja Egon Üpraus. Jaanus Nuut kihutas Mõedakul seitsmenda koha vääriliselt ja Jüri Koger sai kümnenda koha.

Klassis E2 sai etapivõidu Timmo Mõts, teine oli Mart Meeru ja kolmas Mihkel Merimaa. Juunioride 85 ccm masinaklassis teenis esikoha Jarmo Lehiste.

Neljarattaliste tsiklite poolteise tunni pikkuses võistkondlikus sõidus olid quadracer'ite arvestuses kiireimad Siim Vaide ja Martin Toovis. Teisena said finišilipu Argo Abel ja Priit Järvloo ning kolmandaks tulid Kaspar Kangur ja Helari Järv. Hando Palm ja Sten Jupaschevski pidid võistluse neljandal ringil tehniliste probleemide tõttu katki jätma.

ATVde rahvaspordi klassis võidutsesid Jaan Margus ja Randel Darsh, kellele järgnesid Ingo Ingver ja Janno Simso ning Gabriel ja Ahti Koort. Meie mehed Rainer Palu ja Tarvo Sikka pidid leppima neljanda kohaga.

Kõige nooremate motomeeste pool tundi kestnud võidukihutamisel tuli Kevin Saar quad 100 klassis esikohale ja Hendrik Volmer oli kiireim quad 200 arvestuses. Sander Lakiza sõitis neljanda koha vääriliselt.

“Mõedaku 3,5 kilomeetri pikkune rada oli võistlusteks hästi ette valmistatud,” kõneles oma klassi võitnud ja üldarvestuses kolmanda koha saanud Nikopensius. “Juba sel nädalavahetusel jätkub kestuskrossi sari Kose-Risti rajal, kuid kaalukamad sõidud algavad kevadel.”

Nikopensiuse sõnade kohaselt stardivad Eesti paremad enduromehed Euroopa meistrivõistluste kõigil neljal etapil. Medalijaht algab maikuus Itaalias, jätkub juulis Pärnumaal Paikuse ümbruses, edasi võisteldakse Lätis ja meistrid selguvad augustis finaaletapil Slovakkias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles