Kohvimasinad kodus: 3 valikut erinevatele vajadustele

Copy
Foto: Kohvisemu.ee

Kohvimasina turgu iseloomustab lai valik kohvitassi valmistamiseks, kuid peamiselt paistavad silma 3 seadmete tüüpi mis on kõige populaarsemad kohvisõprade seas: kapsliga, poolautomaatsed ja täisautomaatsed kohvimasinad. Erinevad tüübid on mõeldud erinevatele vajadustele. Võta seda arvesse oma kodusse kohvimasina valimisel – alustades oma lemmik kohvijoogist ja lõpetades oma perekonna igapäevaste harjumustega.

Neile kellel on alati kiire, kuid armastavad erinevaid kohvisid

Kui hommikud on sinu kodus alati kaootilised ja kõik tahavad lihtsalt saada kohvi kohe ja praegu, siis soovitavad spetsialistid mõelda lihtsasti hooldava kohvimasina peale, mis võib valmistada erinevaid kohvi tüüpe. On alati hea kui kohvimasin on iseseisev ja ei vaja palju tähelepanu. Üks selliseid valikuid võib olla kapsliga kohvimasin – kompaktne, lihtsasti kasutatav ja vähe hooldust nõudev. Seda tüüpi kohvimasin on samuti populaarne kiire kohvi valmistamiseks ja odava hinna poolest.

Kapsliga kohvimasinad teevad kohvi kasutades spetsiaalseid jahvatatud kohvikapsleid, mis tähendab, et kohvi püsib kauemini värskena. Seda sorti kohvimasina suurim eelis on võimalus nautida erinevat kohvijooki valides lihtsalt soovitud joogi kapsli – alatest ristoretto’st kuni magusa karamelli macchiato’ni. Ainus, mida sul on vaja teha, on täita konteiner veega, asetada kapsel soovitud kohviga seadmesse ning vajutada nupule. Kohvi valmistamine võtab ainult paar minutit ning koheselt võid asetada uue kapsli ja valmistada täiesti erineva maitsega jook.

Kapsliga kohvimasinad võivad erineda kapsli suuruse, kontrolli ja funktsioonide omaduste poolest. Kui sa jood tavaliselt musta kohvi või ainult flat white pimmakohvide seast, siis piisab tavalisest kapsliga kohvimasinast. Kui mõned pereliikmed joovad samuti magustoidu kohvisid piimavahuga, siis tuleks valida kapsliga kohvimasin mis tuleb koos eraldi piima vahustamise süsteemiga. Nende hooldamine on lihtne – pese lihtsalt piima vahustaja jooksva vee all puhtaks.

Neile, kes armastavad eksperimenteerida ja muuta kohvi aeglaseks rituaaliks

Kui sa ei soovi mitte ainult nautida kohvi selle maitse pärast vaid tahad süveneda ka selle ettevalmistamise protsessi, armastad eksperimenteerida ja valmistada erinevaid kohvijooke, siis on sinu jaoks täiuslik poolautomaatne kohvimasin. Kuigi seda tüüpi seade nõuab spetsiaalseid oskusi, muutub kohvi tegemine lõbusaks ajaveetmiseks.

Vastupidiselt kapslitega kohvimasinatele, nõuavad need jahvatatud kohvi või spetsiaalseid kohvipadjakesi. Kui sulle meeldib nautida värskelt jahvatatud kohvist tehtud jooki igapäevaselt, siis läheb sul vaja eraldi kohviveskit. Jahvatatud kohvi või kohvipadjake asetatakse seadme sõelkulpi, kus see tambitakse alla ja asetatakse masinasse. Vee temperatuur ja surve on samuti siinkohal olulise tähtsusega. Viimane peaks küündima vähemalt 9 tasemeni ning temperatuur on tavaliselt 88 kuni 92 kraadi vahel.

On oluline märkida, et poolautomaatsed kohvimasinad teevad ainult espresso kohvi. Selleks, et nautida magustoidu kohvisid piimaga, läheb vaja eraldi auru otsikut, et piima vahustada. Tavaliselt kaasneb see poolautomaatse kohvimasinaga. Selle kasutamise oskus latte või cappuccino valmistamisel on lihtne, kuid see lihtsus võtab veidike aega.

Poolautomaatsete kohvimasinate peamine eelistus on pidev õppeprotsess ja oma barista oskuste arendamine valmistades erinevaid kohvijooke. Kuid isegi ühe tassi või espresso valmistamine võtab veidi rohkem energiat ja aega. Selline seade sobib täiuslikult neile, kes ei taha mitte lihtsalt kohvi juua vaid nautida ka selle ette valmistamist.

Kohvimasinat valides tuleks teiste asjade seas tähele panna veel mõned muud asjad – nagu näiteks nende kujundus ja suurus. Erinevad seadmetüübid on teatud disainiga ning loomulikult suurusega. Kuid oma uue seadme kohandamine kööki ei tohiks olla probleem, sest erinevad disaini lahendused võimaldavad sul leida enda jaoks õige variandi.

Kui see teema on sinu jaoks huvitav, siis võid leida rohkem informatsiooni siit.

Neile, kes ihaldavad maksimaalseid võimalusi ja funktsionaalsust

Automaatse kohvimasina õiguspärane koht on kodus, kus on pidevalt kiire, kuid nauditakse kvaliteetset kohvi ning hinnatakse seadme multifunktsionaalsust. See on kõige populaarsem kohvimasina tüüp mis tuleb eriti laiahaardelise funktsioonide valikuga: alates erinevatest kohvitüüpidest kuni kohvi jahvatustaseme kohandamiseni.

Automaatsed kohvimasinad valmistavad kohvi ainult nupu vajutusega, jahvatades kohvioad värskelt iga kord eraldi tassi jaoks. Nende kohvimasinate kõige suurem ja populaarsem eelis on funktsioonide hulk, ning mõndasid kohvimasinaid võib kontrollida isegi mobiilrakenduse kaudu. Iga kohvitass võib olla täiesti erinev, sõltuvalt mitte ainult valitud joogist vaid ka kohvi jahvatamise tasemest, kohvi hulgast või ka piimavahu paksusest. Ning kohvijookide selektsioon algab espressost või mustast kohvist kuni ükskõik mistahes kohvijoogini mida võid ette kujutada, sõltuvalt kohvimasina mudelist, näiteks Americano, cappuccino, latte või populaarne latte macchiato.

Kuid automaatsed kohvimasinad nõuavad rohkem tähelepanu hoolduses. Tavaline kohvipaksu konteineri puhastamine, kohvivalmistamise osa iganädalane hooldus ning loomulikult igapäevane piimasüsteemi pesemine on vajalik, et nautida maitsvat kohvi. Samuti on vajalik regulaarselt katlakivist puhastada. Puhastamise vajadus on tavaliselt kuvatud seadme juhtpaneelis, mis tähendab, et seda ei ole vaja pidevalt jälgida ja mõelda millal tuleks seda puhastada.

Automaatsed kohvimasinad sobivad peredele, kes hindavad intelligentselt kontrollitud funktsionaalsust, ihaldavad valmistada erinevaid jooke ning modernset disaini ning tahavad kauakestvat masinat, mis vastavad ka iga pereliikme kõige väiksematele vajadustele.

Kohvimasina valimine oma koju pole keeruline kui tead oma vajadusi hästi. Võta arvesse igapäevased harjumused, lemmik kohvijoogid, oma pereliikmete vajadused ning samuti ära unusta seada omale eelarve. Hoolimata sellest kas tegu on automaatse, poolautomaatse või kapsliga kohvimasinaga, tee kindlaks, et seadme kasutamine on mugav ning kohvi on nauditav tervele perele, isegi neile, kes armastavad erinevaid jooke.

Copy
Tagasi üles