Mahukas ülevaade ⟩ Lõppev aasta: raskused ja tragöödiad, sekka kordaminekuid

Copy
Munitsipaalkorteris, kus pärnakas Andrejs Greinis elab, laiendasid ehitajad vannituba nii, et jalutu mees saaks seal vaevata ratastooliga manööverdada.
Munitsipaalkorteris, kus pärnakas Andrejs Greinis elab, laiendasid ehitajad vannituba nii, et jalutu mees saaks seal vaevata ratastooliga manööverdada. Foto: Urmas Luik

Lõppev, koroona-aasta jääb nähtavasti väga pikaks ajaks meelde. Mine tea, võib-olla kogu eluks?

Kui välja jätta mõni erand, polnud tänavune kusagil maailmas kellelegi lihtne. Nagu sellest kõigest veel vähe olnuks, jätsid kodumaakonna inimestele pikaks ajaks hingehaavad nagu välk selgest taevast tabanud ootamatud traagilised sündmused, alustades ränkade tagajärgedega tulistamisest muidu rahuliku Lihula külje all ja lõpetades Lääneranna vallavanema, armastatud kogukonnahinge Mikk Pikkmetsa lahkumisega.

Õnneks juhtus ka mõndagi head ja meil on põhjust vaadata lootusrikkalt uude aastasse.

Toimetus valis välja kuraditosin uudist või teemat, mis jätsid siin kandis meie eludele sügava jälje. Seejuures vaatasime, milline on olukord praegu ja piilusime tulevikkugi.

Uuel aastal selgub Mikk Tarraste karistus

Lauri Habakuk

Läinud suvel, 6. juuni hilisõhtul Lihula lähistel juhtunu šokeeris kogu Eestit. Muidu äärmiselt rahulikus kandis, kus inimesed on sõbralikud ja kõik tunnevad kõiki, toimus tragöödia, millesarnased olid seni enamasti välismaa ajakirjanduse vahendusel meieni jõudnud.

Alaküla Olerexis joobnuna tankla seina ja autosid ramminud ja seejärel põgenenud 32aastane Mikk Tarraste tappis kaks süütut inimest: teda mootorrattal jälitama asunud 40aastase Virgot Rägastiku ja umbes pool tundi hiljem ühes abikaasa ja kolme lapselapsega juhuslikult autoga kurjategija teele jäänud Lihula apteekri, 61aastase Ülle Heinveri. Veel said haavata Heinveri abikaasa ja kaks lapselast, kolme- ja viieaastane poiss. Laste vigastused olid rasked.

Peale selle, et mitu peret ja kogukonda tabas Tarraste julmuse ja jõhkrate tegude tõttu karjuv ebaõiglus, kurbus, lein ja südamevalu, sai tugevasti pihta Eesti üldine turva- ja õiglustunne. Arutu püssimehe tekitatud kaotust ei korva. Saame ainult loota, et aeg suudab haavad kas või armistada. Pärnu Kuninga tänava kohtumajas algab uuel aastal aga viimase aja olulisemaid kohtuprotsesse, mille tulemusest ehk sõltub, mis saab eestimaalaste õiglustundest. Eelistung Tarraste üle toimub 6. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles