Galerii ja video Läänerannas läideti uusaastaööl 1500 küünalt

Pärnu Postimees
Copy

Aastavahetusel seati Lääneranna vallas Salevere Salumäel juba 20. korda üles küünlaringid. Sel korral süütas kogukond lausa 1500 küünalt. Kuiva ilmaga saab põlevatest küünaldest sümboleid imetleda homme varahommikuni.

Juba 20. korda toimunud üritus “Küünaldesäras Salumäe” on kogukondlik sündmus, mille korraldamise eest seisab MTÜ Salumäe Selts. Matsalu rahvusparki jääv Salevere Salumägi on põnev koht nii looduskaitseliselt kui kogukondlikult: sealne matkarada on populaarne nii kohalike kui turistide seas, Silmaallikal on usutud olevat ravivõimed ja mäe idaosast on leitud arheoloogilised tarandkalmed, mis viitavad seal asunud esivanemate pühapaigale.

MTÜ Salumäe Seltsi liikme, küünlaringi korraldamist eest vedanud Ireen Kangro sõnutsi on eesmärk hoida kogukonna ühtsust. “Jätkame külarahva seas oodatud traditsiooni, et tulla aasta lõpus kokku, kaasata lastega peresid ja anda võimalus tähistada aasta lõppu vaiksemalt, looduslähedasemalt ja tähelepanelikkusega ümbritseva suhtes,” selgitas Kangro.

Avasõnas märkis seltsi liige Peeter Hermik, et küünaldest moodustatud mälestussümbol on kõige esimese, 2000. aasta tervitamiseks loodud küünlaringi taasloomine. “Matkarajal asuvate värvilisest küünaldest moodustavate sümbolitega mälestame küünlaringide tava loojaid ja kogukonna liikmeid, kes kahjuks on praeguseks meie hulgast lahkunud,” ütles Hermik.

Sel korral süüdati 1500 küünalt. Juubeli puhul esines avatseremoonial tuletrupp Flaamos. Kuiva ilma korral saab põlevatest küünaldest sümboleid imetleda homme varahommikuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles