Lux Express vähendab ajutiselt reiside arvu

BNS
Copy
Tallinna–Pärnu, Tallinna– Kuressaare ja Tartu–Narva bussiliinil hõreneb sõitjatevedu esmaspäevast neljapäevani ja laupäeviti ühe reisi võrra mõlemal suunal. 
Tallinna–Pärnu, Tallinna– Kuressaare ja Tartu–Narva bussiliinil hõreneb sõitjatevedu esmaspäevast neljapäevani ja laupäeviti ühe reisi võrra mõlemal suunal. Foto: Eero Vabamägi

Kuna koroonaviiruse leviku tõkestamise piirangute tõttu on Eestis kahanenud sõitjate hulk, vähendab Lux Express kaugliinidel jaanuarist ajutiselt reiside arvu.

Kõik Lux Expressi tavapärased kaugbussiliinid jäävad endiselt toimima, kuid aprilli lõpuni peatatakse ajutiselt need reisid, mille täitumus on kõige madalam. Ajutiselt võetakse liinilt maha umbes 20 protsenti kaugbussidest, mis tähendab, et Lux Expressi sihtkohtade vahel säilib igapäevane bussiühendus.

Kärbete puhul lähtutakse põhimõttest, et Lux Expressi reisijate teenindamiseks väljuksid kõikidel liinidel nii hommikused kui õhtused bussid ning ajutiselt ärajäävatele reisidele oleks mõistliku ajavahega alternatiiv. Näiteks jääb Tallinna–Tartu liinil käiku enamik täistundidel mõlemast linnast väljuvatest bussidest. Tallinna–Pärnu, Tallinna–Kuressaare ja Tartu–Narva liinil hõreneb sõitjatevedu esmaspäevast neljapäevani ja laupäeviti ühe reisi võrra mõlemal suunal. 

“Oleme liinivõrgu kärpimist püüdnud pikalt edasi lükata, et tagada madalast nõudlusest hoolimata oma reisijatele harjumuspärased sõiduvõimalused ja stabiilne töö bussijuhtidele,” selgitas mahukärbete põhjusi Lux Expressi tegevjuht Ingmar Roos. “Samuti võtsime viiruse leviku takistamiseks väga varakult kasutusele eri meetmed, et tagada sõitjatele ohutu reisikogemus. Mullusega võrreldes on sõitjate hulk vähenenud juba üle 50 protsendi, mistõttu reiside arvu mõningane korrigeerimine oli möödapääsmatu.”

Lux Expressi täpse sõiduplaani leiab veebilehelt luxexpress.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles