Karel Tölp: Eesti metsanduse tulevikust Häädemeeste valla näitel (1)

Karel Tölp
, Häädemeeste vallavanem
Copy
Riigimetsa majandamise keskuse organiseeritud raie Häädemeeste valla männimetsas möödunud aasta detsembris.
Riigimetsa majandamise keskuse organiseeritud raie Häädemeeste valla männimetsas möödunud aasta detsembris. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Iiri päritolu kirjanik ja filosoof Charles Handy kirjutas lastelastele 21 kirja oma kogemustest ja soovitustest, andes neis märku, millele pöörata tähelepanu ja kuidas nad oma elu elada võiksid.

Ta kirjutas: “Seadused sätestavad, mida sa tohid teha ja mida mitte, aga need ei ütle, mida sa peaksid tegema. See on eetika valdkond. Hea ühiskond on säärane, kus kehtib üldine arusaam selles, mis on inimsuhetes õige ja sünnis. Läänemaailmas on veel küllalt kristlikku mõtlemist alles jäänud, et kindlustada üksmeel selles, mis on hea või halb, kuid nooremad põlvkonnad nagu teie oma, hakkavad välja töötama oma enda juhiseid, mida levitatakse sotsiaalmeedias – arengusuund, mis võib kaasa tuua relativismi ja hajuva ühiskonna, kus eri rühmad taotlevad eri väärtusi ja prioriteete.”

Kuna meie ühiskonnal läheb võrreldes 20–25 aasta taguse ajaga väga hästi, jääb inimestel rohkem vaba aega töö kõrvalt ja kahjuks tekitab see huvi, mida naaber oma suuremal maalapil (kaasa arvatud riigimetsa majandamise keskus ehk RMK) teeb ja kas tal selleks ikka õigus on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles