Eesti esikanuutaja treenib kevadeni maailma tippudega

Pärnu Postimees
Copy
Eesti esikanuutaja Joosep Karlson saab Itaalias treenida koos maailma tipptegijatega.
Eesti esikanuutaja Joosep Karlson saab Itaalias treenida koos maailma tipptegijatega. Foto: aerutaja.ee

Eesti esikanuutaja Joosep Karlson ajas eile Pärnus toetajatelt saadud autole hääled sisse ja võttis suuna Itaaliasse, kus ta saab kolm ja pool kuud treenida saapamaa parima, Carlo Tacchiniga, kellega koos harjutatakse Tokyo olümpiamängudele pääsu nimel.

Eestlasele õnnelikud möödarääkimised avasid 2019. aastal Itaalia aerutamiskoondise ukse. Tekkinud olukorra kasutas Karlson kenasti ära ja kokkulepe koostöö jätkamiseks sõlmiti juba novembriks, kuid ägenenud COVID-19-olukorra tõttu lükkus ühistreeningute algus jaanuari.

Veebruaris liitub Tacchini ja Karlsoniga ka Prantsusmaa esinumber Adrien Bart. Nii on meie sportlasel võimalik treenida 2020. aasta 1000 meetri distantsi ühekanuu maailma karika teise ja kolmanda mehega. Samal võistlusel tegi Karlsongi kõva etteaste, ent jäi 0,08sekundise mahajäämuse tõttu välja sõidust, kus tulevased treeningukaaslased medaleid jagasid.

“Ma loodan ja usun, et Tacchini ja Bartiga koos treenides on iga treening väikene võistlus. Maailma teise ja kolmanda mehega rinnutsi minek on kahtlemata raske ülesanne, milles ma näen võimalust eliittasemele tõusta,” rääkis Karlson lähiaja treeninguplaanidest. “Läinud aasta näitas, et olen eliidile jõudnud väga lähedale: ühekanuul jäi 1000 meetris juuksekarva jagu medalisõitu pääsemisest puudu. Oma nõrgimaks küljeks peangi vaimset valmisolekut sõidus liidrirolli kanda, seda on mul võimalik nüüd meistritega koos harjutada. Füüsiliselt olime Carloga kui kaksikvennad, loodetavasti läksid minu treeningud novembris ja detsembris täkkesse ja mul füüsise poolest eelis.”

Laagri lõpetab 18. aprillil Itaalia kvalifikatsioonivõistlus, et omakorda pääseda olümpia kvalifikatsioonivõistlusele, kus väljaspool arvestust lubatakse võistelda ka Karlsonil. Nii saab kuu enne olümpiakvalifikatsioone selgema pildi Eesti esinumbri minekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles