Greip avaldas singli ja muusikavideo

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Vokaalansambel Greip avaldas singli “Marutuul”.
Vokaalansambel Greip avaldas singli “Marutuul”. Foto: Erakogu

“Vihma loitsuga” kuulsust kogunud Pärnu vokaalansambel Greip avaldas singli ja muusikavideo.

15. aastapäeva tähistav kollektiiv üllatab juubeli puhul kõiki vanu fänne ja uusi austajaid lauluga “Marutuul”, mida saadab video. Muusika autor on bändi looja Fred Rõigas ja sõnad kirjutas Aapo Ilves.

Rõigase sõnul oli ta suur soov bänd juubeliaastaks taaselustada ja seda millegi märgilisega.

“Marutuult” võib pidada 2012. aastal Eesti muusikaauhindade jagamisel aasta parima laulu kategoorias nomineeritud ja Youtube’is 2,4 miljonit vaatamist kogunud “Vihma loitsu” mõtteliseks jätkuks.

“On ju teada, et loodustemaatika on eesti rahvapärimuses väga olulisel kohal ja ehkki uus lugu on originaallooming, on meie bändi folgilikku tausta arvestades selline ideeline sild kõnekas,” kõneles Rõigas. “Samuti on tuule kujund Eestile väga omane, kusjuures alati ei peaks seda negatiivsena tõlgendama, tihtipeale ulatab see hoopis abikäe. Näiteks millelegi unustatule elu sisse puhumisel.”

Sõnade autor Ilves jäi oma väljamõeldut kommenteerides salapäraseks. “Vaatasin Greipi nagu skulptor marmorikamakat ja pehmeid mänguloomi ei paistnud kusagilt, selles koosluses tundus midagi palju stiihilisemat olevat. Nüüd jääb juba iga kuulaja enda tunnetada, kas tegemist on looduskirjelduse, allegooriaga revolutsioonide ja kataklüsmide tiinest ajast, millegi sootuks krüptilise või lihtsalt toreda lauluga,” avaldas Ilves.

Kuueliikmeline ansambel lubab, et äsja ilmunud lugu ei jää üksikuks sähvatuseks pärast pikka loomingulist pausi. Juubeliaasta puhul on planeerimisjärgus kontserttuur ja juba õige varsti avaldatakse kuulamiseks a cappella-töötlus Eesti ühe edukama etnogrupi loomingust.

“Marutuule” muusikavideo režissöör on Karl-Jonatan Karits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles