Avastatud Saarde mustrid õhutasid tooteid arendama

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Rahvas valis oma lemmikuks keraamilise tassi, mis on inspireeritud Saarde hallist kampsunist ja kuue kaaruspaelast,” näitas MTÜ Saarde Käsitöökeskuse juhataja Tiina Kuum kohaliku keraamiku Maarja Jalasto loomingut.
“Rahvas valis oma lemmikuks keraamilise tassi, mis on inspireeritud Saarde hallist kampsunist ja kuue kaaruspaelast,” näitas MTÜ Saarde Käsitöökeskuse juhataja Tiina Kuum kohaliku keraamiku Maarja Jalasto loomingut. Foto: Mailiis Ollino

Kilingi-Nõmme südalinnas on Saarde käsitöökeskuses jaanuari lõpuni avatud näitus, millel välja sätitud otstarbekad esemed valmisid piirkonna must­rite avastamise õpitubades, ajendatuna Eesti Rahva Muuseumis (ERM) Saarde kihelkonna kultuuripärandiga tutvumisest.

Facebooki hääletusel selgus rahva lemmiktoode, enim hääli kogus Maarja Jalasto keraamiline tass, mille autorit innustasid Saarde kihelkonna rahvariiete hall kampsun ja punane kaaruspael.

“Mul on hea meel, et Maile kutsus mind sellesse projekti,” ütles Jalasto, viidates projekti eestvedajale Maile Kreevsile. “Olin Saarde mustritega tuttav raamatu (Tiina Kuum, Juta Rea “Saarde mustrid”, 2015, S. P.) kaudu, aga vau-tunnet varem ei tekkinud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles