Noorte vabaajakeskus tähistab oma kolmandat tegevusaastat

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Sel pühapäeval, 29. jaanuaril tähistab Pärnu noorte vabaajakeskus oma kolmandat tegevusaastat igale vanusele mõeldud hariva loengu ja meeleoluka muusikaõhtuga.

Vabaajakeskuse noorsootöötaja Olle Nõmme teatel tulevad pühapäeval kell 17 keskusele külla Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitseinikud, kes teevad noortega juttu eri süütegudest ja vastavad küsimustele.

“Pime aeg annab võimaluse üle vaadata kõigi helkurikandmise harjumused, samuti tutvustatakse politseitööd ja näidatakse, kuidas võetakse sõrmejälgi,” rääkis Nõmm.

Pärast loengut pakutakse külastajatele maiuseid ja kontserdiga alustavad noored keskuse rokkbändid Tiffany’s Touch ning Voice Of Voices.

Õhtu peaaesineja on vokaalansambel Greip, mille liikmete kinnitusel on neil pärast edukaid aastaid väga hea meel tulla noortekeskusesse esinema.

Nõmme sõnade järgi on Tiffany’s Touch Pärnust pärit rock’n’roll’i ja grunge-stiili viljelev noortebänd, milles kõlavad rajud kitarrikäigud ja käre vokaal. Ligi pool aastat tegutsenud bändi on muusikaliselt mõjutanud näiteks Green Day, Nirvana, Foo Fighters. Ansambli moodustavad Georg Orover (kitarr/vokaal), Martin Mitt (trummid), Jürgen Ild (kitarr/taustavokaal) ja Rebecca Laaneväli (basskitarr).

Voice Of Voices on samuti Pärnu noortebänd, mis mängib alternatiivset rokkmuusikat meloodiliste kitarrisoolode ja omapärase vokaaliga. Samuti pool aastat tegutsenud kollektiivi valisid Päikeseraadio saate “Äikeseraadio” kuulajad oma lemmikuks. Neile on tugevat mõju avaldanud pea kõik nimekamad rokkbändid. Bändi kuuluvad Scott Murro (vokaal), Armand Sutt (soolokitarr), Sten Varatu (rütmikitarr), Siim Rohtväli (basskitarr) ja Jürgen Ild (trummid).

Vokaalansambel Greip on nagu noortebändidki pärit Pärnust. Ülejõe gümnaasiumi vilistlased segavad a cappella muusikat rütmika beatbox’iga.

Kuus aastat tegutsenud ansambel on peale Eesti esinenud näiteks Soomes, Lätis ja Saksamaal. 2009. aasta mais saavutati Leipzigis ülemaailmsel a cappella ansamblite konkursi finaalis koht esikümnes. Greibi moodustavad Karin Leetsar (sopran), Mari Holm (alt), Fred Rõigas (tenor), Rauno Muttik (bariton/beatbox) ja Reimo Kiisk (bass).

Mullu oma esimese plaadi “Üks viis” välja andnud Greip kandideerib 2. veebruaril Eesti muusikaauhindade tseremoonial aasta parima etno/folkalbumi ja lauluga “Vihma loits” aasta parima loo tiitlile.

Üritus on vanusepiiranguta ja kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles