Pärnu haigla ravijuht: Vaktsineerimine ei ole võistlus (1)

, Pärnu haigla ravijuht
Copy
Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula tõdeb, et seni pole koroonavaktsiini puhul märkimisväärseid kõrvalnähte ilmnenud, ja selgitab põhjalikult kaitse­süstimise protsessi.
Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula tõdeb, et seni pole koroonavaktsiini puhul märkimisväärseid kõrvalnähte ilmnenud, ja selgitab põhjalikult kaitse­süstimise protsessi. Foto: Mailiis Ollino

Riiklikud vaktsineerimisprogrammid on üks “süüdlasi” selles, et inimesed elavad kauem, rahvastik vananeb, maakera on ülerahvastatud, ressursipuuduses ja seepärast pandeemiate suhtes kergesti haavatav. Peale selle soojeneb kliima ja möllavad sõjad.

Küünik ütleks isegi, et COVID-19 pandeemia on looduse loomulik vastureaktsioon üle­ilmsele rahvastikutrendile. Siiski on inimkond siiani liikunud edasi, võideldes loodusliku valiku vastu, kaitstes vanu ja haigeid, mis ongi tervishoiutöötajate iga­päevase töö sisu ja mõte. Meie missioon.

Pärnu haiglas alustasime vaktsineerimisega 30. detsembril. Kasutasime Pfizer/BioNTech vaktsiini Comirnaty. Oleme vaktsineerinud kõiki soovi avaldanud esmaliini töötajaid ja seejärel ­juba ülejäänud nõusoleku andnud tervishoiutöötajaid, tugispetsialiste ja -teenistujaid vastavalt oma infektsioonikontrolli teenistuse koostatud ja jooksvalt ajakohastatavale vaktsineerimiskavale. Samuti vaktsineerime oma õendusõppe praktikandid, uued arstipraktikandid, residendid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles