Pärnumaa tantsupeo korraldajad: Praegu hoiame hinge kinni

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Paar tuhat kodumaakonna rahva­tantsijat ja võimlejat loodavad üle mitme aasta taas Lavassaares kohtuda, viimati toimus siin pidu aastal 2015.
Paar tuhat kodumaakonna rahva­tantsijat ja võimlejat loodavad üle mitme aasta taas Lavassaares kohtuda, viimati toimus siin pidu aastal 2015. Foto: Mailiis Ollino

Kui Pärnumaa ­laulupeo korraldajad on otsustanud sündmuse nüüd juba kolme aasta võrra edasi lükata, siis maakonna tantsupeo korraldajad ei ole veel matnud lootust pidada mai lõpus Lavassaare staadionil paari tuhande rahvatantsija ja võimlejaga pidu.

“Oleme praegu positiivselt meelestatud, et ehk ikkagi õnnestub,” lausus maakondliku tantsupeo peakorraldaja Jekaterina Eensalu.

Tantsijad ja võimlejad olid aastavahetuse piirangute tõttu sunnitud peorepertuaari õppi­misse tegema ligemale kuuajase pausi: detsembri keskpaigast käesoleva nädalani, mil kuni kümneliikmeliste rühmadena lubatakse taas treenida. Enamasti on tantsu­seaded loodud kaheksale paarile. “See muudab harjutamise natuke keeruliseks, aga tuleb kuidagi kohaneda,” tõdes Eensalu.

Kuna läbi sai koolivaheaegki, oleneb palju sellest, kuidas koolides õnnestub COVID-19 levik kontrolli all hoida. Kui nädalatepikkusi pause peaks huviringide töös veel ette tulema, võib peo­repertuaari õppimise aeg napiks jääda ja seada peo toimumise küsimärgi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles