Praamiühendus väikesaartega on katkendlik

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Munalaiu-Manija-Munalaiu liinil ajutiselt sõitev praam Amalie ei pääse jää tõttu pisisaare sadamasse.
Munalaiu-Manija-Munalaiu liinil ajutiselt sõitev praam Amalie ei pääse jää tõttu pisisaare sadamasse. Foto: Margus Ansu

Pärast seda kui reisiparvlaev Kihnu Virve suunati korralisse hooldusremonti ja vanemad praamid Reet ja Amalie Pärnumaa väikesaarte vahelises liikluses ohjad ajutiselt üle võtsid, saabus tõeline talveilm, mis hakkas päevi näinud aluste liikumist piirama.

11. jaanuarist kurseerivad Kihnu–Munalaiu liinil vastavalt ilmaoludele parvlaevad Amalie ja Reet. Munalaiu–Manilaiu vahet sõidab Amalie.

Homme on seoses keeruliste jääoludega tühistatud Amalie reisid Manilaiu-Munalaiu vahel. Küsimärk püsib ka esmaspäevaste Munalaiu–Manilaiu–Munalaiu reiside kohal. Tõde selgub esmaspäeval kell 10.30, kui AS Kihnu Veeteed sõidust või selle tühistamisest oma kodulehel teada annab. Parvalaevühendus Manijaga ei toiminud reedelgi.

Kihnu Veeteede teatel on tänasest 24. jaanuarini asenduslaevaks peamiselt Reet. 

Juhul, kui jääolud võimaldavad teenindada Munalaiu–Manilaiu liini, väljub Reeda asemel Amalie tuleval esmaspäeval ja reedel Kihnust kell 10 ja Munalaiust kell 14.30 ning pühapäeval Kihnust kell 10 ja Munalaiust kell 13.30.   

Nagu kogu senise nädala jooksul, ei toimu nädalavahetusel  madala veetaseme tõttu üle kümnetonniste sõidukite ülevedu Kihnu–Munalaiu liinil.

Asenduslaevade liiniletuleku ja keeruliste ilmaolude pärast võib reisiaeg pikeneda kuni 15 minutit. Asenduslaevad mahutavad ka vähem reisijaid ja sõidukeid ja on ilmastikutundlikumad.

Eeldatavasti on ajutised praamid käigus veebruari keskpaigani, mil hooldusremondist peaks naasma parvlaev Kihnu Virve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles