Koolid ja lasteaiad jooksid kurgikasvatusprojektile tormi

Pärnu Postimees
Copy
Räpina aianduskooli kurgikasvatusprojekti registreerimisel said kohad täis paari tunniga.
Räpina aianduskooli kurgikasvatusprojekti registreerimisel said kohad täis paari tunniga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Räpina aianduskool alustas taas üle-eestilise taimekasvatusprojektiga, mille käigus 300 õpilasrühma panevad veebruaris idanema kurgiseemned, et järgnevate kuude jooksul taimede kasvamist jälgida, tähelepanekuid teha ja hiljem saak korjata.

Huvi aianduskooliga koos harilikku kurki kasvatada osutus oodatult suureks. Eelmisel nädalal avatud registreerimisel täitusid kohad paari tunniga. Kõige enam koole-lasteaedu pani end kirja Harjumaalt, järgnesid Tartu- ja Pärnumaa, nagu kirjutas Lõuna-Eesti Postimees.

“Aianduskool saadab kõikidele registreerunud osalejatele hariliku kurgi seemned ja hakkame neid sõbrapäeval koos kasvatama,” selgitas kooli haridustehnoloog Katrin Uurman. “Uurime, milline see kurgitaim on, kuidas ta kasvab, kuidas õitseb, millised on tema lehed, viljad ja püüame ikkagi ka saaki saada.”

Uurmani sõnutsi saadetakse 300 rühmast igale pakk seemneid. “Rühmade suurus erineb ja osalejaid võib kokku tulla kuni 10 000, sest rühmas võib olla 20–30 õpilast,” lausus Uurman.

Lasteaia- ja koolilastega koos tehtav taimekasvatusprojekt sündis aianduskoolis eelmise kümnendi alguses soovist lastele taimede hingeelu lähemalt tutvustada ja lasta neil sõrmed mullaseks teha. Tänavu saab see teoks kaheksandat korda, kasvatatavad taimed on olnud erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles