Sõudetipud laovad vundamenti polaarjoone lähistel

Copy
Allar Raja jutu järgi on sõudjate suuremad suusaringid ligemale 15 kilomeetrit pikad ja kui minna valgustatud rajale, saab korraga läbida kümme kilomeetrit, ilma et rada kattuks.
Allar Raja jutu järgi on sõudjate suuremad suusaringid ligemale 15 kilomeetrit pikad ja kui minna valgustatud rajale, saab korraga läbida kümme kilomeetrit, ilma et rada kattuks. Foto: Arvo Meeks

Veetnud aastavahetuse lähedaste ringis kodumaal, pakkisid Tokyo olümpiamängudeks valmistuvad sõudetipud mõni päev hiljem kohvrid ja suundusid Soome polaarjoone lähistel Iso-Syötesse suusatama.

Sõudeliidu peasekretäri Robert Väli sõnutsi valis laagripaiga välja meeste juhendaja, kohalikke olusid hästi tundev soomlane Veikko Sinisalo. Asukoha puhul sai määravaks, et see poleks viirusohtu silmas pidades rahvarohke ja pakuks harjutamiseks mugavaid tingimusi. “Viibime polaarjoonest ligikaudu 120 kilomeetrit lõuna pool. Lund on siin ligi 60 sentimeetrit, koht ise on väike,” rääkis Väli.

Soome reisimisel pidi seltskond arvestama koroonapandeemiast tingitud liikumispiirangutega: laevalt maha sõites tuli piirivalveametnikele esitada olümpiakomitee ja sõudeliidu esindajate allkirjadega sportlaste nimekiri ja avaldada reisi sihtpunkt. “Õnneks oli bürokraatiat vähe ja meil läks sujuvalt. Kuna pendelränne on kahe riigi vahel lubatud, liigitub profisportlaste sõit sinna alla,” selgitas sõudejuht. Tema sõnutsi on A-koondise ehk neljapaati kandideerivate sportlaste kõrval Soomes mullu alla 23aastaste EMil finaali jõudnud noored. “Suusakilomeetreid pääsesid  toonase sportlaskomisjoni otsusega koguma Elar Loot, Ander Koppel ja Greta Jaansongi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles