Politsei kutsub veebis kurjategijate eest hoiatades vastutustundele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Politsei kutsub inimesi interneti sotsiaalvõrgustikes kelmide või varaste eest hoiatades vastutustundele ja olema selliseid postitusi tehes veendunud, et ta ei levita alusetult kuulujutte või laimu.

Politsei- ja piirivalveameti teatel jagatakse viimasel ajal suhtlusvõrgustikes pilte ja infot inimeste kohta, keda väidetakse olevat kelmid või vargad.

Hoolimatu klikkimisega võidakse oluliselt kahjustada süütu inimese head nime, tekitada täiendavaid kannatusi võimalikele ohvritele või takistada uurimis, märkis politsei. Kui kellelgi on teatada midagi olulist mõne isiku kohta seoses toimepandud õigusrikkumistega, peaks sellest ennekõike andma teada politseile.

Politsei tuletab meelde, et vastutustundetu isikuandmete levitamine läheb vastuollu isikuandmete kaitse seadusega. Võimaliku kahtlase isiku taustaga tutvumiseks on kõigil võimalus vaadata veebist kohtulahendite registrit ja karistusregistri andmeid, mis on avalikud ja kõigile kättesaadavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles