Kolumn: Vaatame peeglisse, nakkuse levikus oleme ise süüdi (2)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Ühegi spordisaali sulgemine ei takista füüsiliselt aktiivne olemast: värskes õhus jalutamast, jooksmast, suusatamast, uisutamast, võimlemast või rattaga sõitmast.
Ühegi spordisaali sulgemine ei takista füüsiliselt aktiivne olemast: värskes õhus jalutamast, jooksmast, suusatamast, uisutamast, võimlemast või rattaga sõitmast. Foto: Marko Saarm

Pärnumaa viiruskriis on justkui tüünelt loksunud merelt tormi kätte sattunud, mille kõrval kevadel kogetu tundub lapsemänguna.

Toimuvas kiputakse näpuga näitama turistide poole sooviga veeretada vastutus kaugete külaliste kaela. Paraku on see jaanalinnu kombel pea liiva alla peitmine.

Ajakirjanikutöö kaudu on minuni jõudnud konkreetsed näited siinsete elanike vastutustundetust käitumisest. Mitmel juhul on inimesed kergete haigussümptomitega jätkanud ametis või koolis käimist. Kuuldavasti mindi tööle ka siis, kui enda positiivsest testitulemusest juba teati. Ühe hooldekodu kohta laekus info, et töötajad ei kandnud veel aasta alguses näomaske, ja nüüdseks on asutuses puhkenud maakonna suurim koroonakolle.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles