Siiri Erala: Me vajame teid, kuid mitte umbusu külvamiseks

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Inimesed, kelle postitused näitena tõin, on kõik väga eestimeelsed ja armastavad oma kodumaad, olen kindel, et nad ei mõelnud säärase valeinfo mõju üle riigile, kirjutab Siiri Erala. 
Inimesed, kelle postitused näitena tõin, on kõik väga eestimeelsed ja armastavad oma kodumaad, olen kindel, et nad ei mõelnud säärase valeinfo mõju üle riigile, kirjutab Siiri Erala. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Alustasin möödunud nädalavahetust endale antud lubadusega teha digipaast. Tulnud reede õhtul töölt, lülitasin mobiilis andmeside ja traadita interneti välja ning heitsin seadme tehnikavidinate kasti. Tõstsin veel juhtmepundi pealegi.

Enne seda olin aga telefonis märganud postitust, mis soovitas tutvuda COVID-19 vandenõuteooriaga. Ohkasin: miks küll säärast asja jagada? Jah, olen varemgi märganud ühismeedias mõttekilde, mis esitlevad üht või teist libauudist kui äärmiselt huvitavat mõtteainest. Aga seni olin neist mööda vaadanud, nende üle nalja heitnud. No ei suuda tõsiselt võtta juttu sellest, et inimaju muutub vaktsiini toimel pudruks või et vatipulgaga koroonaproovi võttes istutatakse ajju mikrokiip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles