Päästja tõi keset jõge ulpinud alajahtunud koera kaldale (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Koer Roki peab oma käigud teisel pool jõge elava pruudi manu lõpetama, sest järgmisel korral ei pruugi õnn tema poolel olla.
Koer Roki peab oma käigud teisel pool jõge elava pruudi manu lõpetama, sest järgmisel korral ei pruugi õnn tema poolel olla. Foto: Erakogu

Kohalik koerajalutaja märkas hommikul kella kaheksa aegu Taali külas Lõusa aasalt keset Pärnu jõge jääpangal koera. Loomasõbrale tundus, et õnnetu neljajalgne ei pääse ise kaldale, ja andis nähtust teada häirekeskusele.

Kiiresti jõudis info Taali vabatahtlike päästjateni, kes sedamaid teele asusid. Üks neist, Kairi Parts aimas, kelle kutsaga tegu võis olla, ja helistas käigupealt omanikule. Too tuvastas, et tema kolmeaastane Roki on tõepoolest kadunud.

Kui päästjad ja kutsa perenaine jõe äärde jõudsid, ulpis koer juba külmas jääsupis, kust ta omal jõul välja ujuda ei suutnud. Kuna Taali vabatahtlikel pole pinnaltpääste varustust, kutsusid nad appi Vändra kutselised päästjad. “Koer oli rüsijää vahel kinni ega pääsenud suuremale jääpangale,” meenutas Parts läinud nädala juhtumit.

Loom oli selle kandi kõige laiemas jõeosas ja kõrgelt kaldalt oli teda raske märgata, veepinnal püsis vaid pea. “Meil oli hirm, et veest tuleb välja tuua uppunud koer,” rääkis Parts.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles