Carmen Mikiver oma uuest rollist: Minule oli see täiesti tundmatu maailm

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Näitlejale pole see just kerge ülesanne. Autisti mängimine nõuab näitlejalt iseendale vastutöötamist. Pildil Carmen Mikiver ja Jaan Rekkor.
Näitlejale pole see just kerge ülesanne. Autisti mängimine nõuab näitlejalt iseendale vastutöötamist. Pildil Carmen Mikiver ja Jaan Rekkor. Foto: Priit Loog/Endla teater

Carmen Mikiveril on tulnud näitlejakarjääri jooksul kehas­tada lugematul arvul tegelasi, see siin on nüüd neist kõige raskem. Proovisaalis oli ta algul isegi natuke õnnetu.

“Sain aru, et kõik teised kolleegid on nagu omaette punt ja mina olen täiesti üksi. Johan ütles mulle algusest peale nii armsasti: “Aga mina olen sul alati ­olemas!” Siis jõudis minuni see tõdemus või arusaam, et nii peabki selle tüki seisukohast olema. Ma olengi täiesti eraldi, sest need teised kõik on neurotüüpilised inimesed,” avaldas näitleja.

Täna õhtul Endla Küünis esietenduv uuslavastus on noore ­kodumaise lavastaja Johan Elmi versioon 2006. aastal kinovaatajate ette jõudnud Marc Evansi draamafilmist “Snow Cake”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles