Erki Pärnoja album valiti aasta parimaks

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Läinud aasta parimaid muusikuid õnnitleti interneti vahendusel. Laureaadid kuulutasid välja Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.
Läinud aasta parimaid muusikuid õnnitleti interneti vahendusel. Laureaadid kuulutasid välja Kaire Vilgats ja Dagmar Oja. Foto: Erlend Štaub/Jüri Kartul/Kairi Killing

Eesti muusikaauhindade jagamisel valiti läinud aasta parimaks alternatiiv/indie-albumiks Erki Pärnoja “Leva”. Sindis ja Pärnus üles kasvanud muusik on üritusel figureerinud pea igal aastal ja oli tänavu nominent aasta meesartisti kategooriaski.

“Leva” jõudis kuulajate ette mullu veebruaris. Pärnoja on iseloomustanud seda unistava loomuga albumina, mis keskendub inimeseks olemisele. Selles on nii melanhooliat, eufooriat kui igatsust millegi järele, mis on veel ees, tahet elada nii hästi kui vähegi võimalik.

Aasta rokkalbumi tiitlile pretendeeris tänavu ka suvepealinna alternatiivtrio Sibyl Vane läinud kevadel ilmunud albumiga “Duchess”. See räägib ansambli solisti Helena Randlahe õppetundidest armastuses ja teeb kummarduse emadele, kes ennast ohverdades ja katsumuste kiuste on pakkunud lastele turvalist ja enesearengut soosivat keskkonda. Aasta rokkalbumiks valiti seekordse nelja nominendi hulgast ansambli Miljardid “Ma luban, et ma muutun”.

Popartisti kategoorias püüdis auhinda Syn Cole ja aasta džässialbumi kategoorias Raivo Tafenau.

Erki Pärnoja album “Leva” jõudis kuulajate ette mullu veebruaris.
Erki Pärnoja album “Leva” jõudis kuulajate ette mullu veebruaris. Foto: Liis Reiman

Enim auhindu pälvis nublu, kellel nüüdsest on kuus Tauno Kangro taiest, mis kujutab flööti mängivat muusat. Traditsiooniliselt anti välja ka auhind “Panus Eesti muusikasse”, mille pälvis ansambel Ruja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles