Mõnevõrra soojem ilm tõi karvastele ja sulelistele leevendust

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Päris tihti võib märgata, et isaslinde on silmanähtavalt rohkem kui emaseid. Mõnel aastal kimbutaks leevikesi justkui pruudipõud.
Päris tihti võib märgata, et isaslinde on silmanähtavalt rohkem kui emaseid. Mõnel aastal kimbutaks leevikesi justkui pruudipõud. Foto: Karl Adami

Teadmine, et ­sulale järgnevad tõenäoliselt taas jahedamad ilmad, tõi mulle kui talvesõbrale rahu. See mõni päev sula tekitas minus ja nii mõnegi tihase hinges kevade tunde ja paljastas laiguti muru- ja samblavaipa. Võrreldes üle-eelmise nädalaga pakkus äsjane mõniteist kraadi soojem ilm karvastele ja sulelistele leevendust. Olgugi endiselt jahe, lubasid paljud metsaelanikud endale toitu­mise vahele märksa enam vabu momente kui pakasega.

Metsaskäikude ajal ei jäänud mul märkamata, et lindudel oli üha enam asja maa­pinda puudutavate kuuseokste alla ja lumelegi. Nimelt meelitas sula lumele taas putukaid, lülijalgseid ja seemneidki, mis vahepeal olid valge vaiba alla mattunud. Viimasel ajal olen kaunis sageli möödunud kuuse-­segametsa servas kasvavast suurest vahtrast, mida veel ­porikuul ehtisid kenasti seemnekimbud. Mitu korda olen alles viimasel hetkel näinud selle puu okste vahelt taandumas leevikesi. Niivõrd vaikselt toimetavad nad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles