Jääpurjetajad jätsid kaheksa auhinda koju

Joel Kukk
Copy
DNil kihutav Rasmus Maalinn ei andnud kodusel jääväljal konkurentidele suurt sõnaõigust.
DNil kihutav Rasmus Maalinn ei andnud kodusel jääväljal konkurentidele suurt sõnaõigust. Foto: Elise Umb

Kõval veel purjetamise Eesti karikasarja teise etapi paremad selgusid Pärnu lahejääl kahel päeval kümne sõiduga.

DN-klassis ei andnud avapäeval liidrikoha haaranud pärnakas Rasmus Maalinn vastastele suurt sõnaõigust ja võitis regati 13 kohapunktiga. Pjedestaali madalamad astmed kuulusid Haapsalu sportlastele: Argo Vooremaa teenis teise ja Vaiko Vooremaa kolmanda auhinna.

Maalinna klubikaaslastest olid Mihkel Kosk neljas, Meelis Kosk 14., Peeter Järvelaid 15., Pert Salundi 21., Karel Ratnik 22. ja Valdor Telve 25.

Õrnema soo konkurentsis oli kodulahel kiireim Lisbeth Taggu ja teiseks tuli Liise Väliste. Juunioride arvestuses järgnesid Maalinnale Melvin Aasav Tallinnast ja Jorgen Kuivonen Hiiumaalt.

Ice Optimisti klassis kuulus kindel võit Andrias Sepale Pärnu jahtklubist. Poiste konkurentsis sai teise koha Georg Paomees Saaremaalt ja kolmas oli võitja klubikaaslane Aron Poolma. Martin Rahnel sai viienda ja Daniel Johan Andres Õunap kuuenda koha.

Ice Optimisti taltsutav Andrias Sepp võitis esikoha veenva ülekaaluga.
Ice Optimisti taltsutav Andrias Sepp võitis esikoha veenva ülekaaluga. Foto: Elise Umb

Piigade võidukihutamisel osutus kiireimaks saarlanna Trinette Välisson, järgnesid Pärnu jahtklubi tüdrukud Laura Marii Taggu, Emma Mia Kaar, Leene Väliste ja Sharon Peetrimäe.

Klassis monotüüp XV hõivasid pjedestaali saarlased: regati võitsid Juhan Kolk – Meelis Saarlaid, teiseks tulid Ants Haavel – Andres Laul ja kolmanda auhinna teenisid Indrek Aavik – Siim Valgre.

“Vahva oli näha, kuidas tüdrukud näitasid paljudele poistele koha kätte,” ütles Pärnu jahtklubi purjespordikooli juhataja Elise Umb. “Optimisti klassis võistles kaheksa meie noort, aga see pole veel lagi. Usun, et kahe nädala pärast on karikasarja järgmisel etapil meid rohkem stardis.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles