Magusapaast, taliujumine ja ränkrasked treeningud ehk Kuidas Mägisalu olümpiale pürib

Märt Pilme
, reporter
Copy
Helary Mägisalu tegutseb pealinnas, koju Vändrasse jõuab ta paar korda kuus.
Helary Mägisalu tegutseb pealinnas, koju Vändrasse jõuab ta paar korda kuus. Foto: Tairo Lutter

Tänavu on Kreeka-Rooma maadluses suur aasta, sest võistluskalendrisse on märgitud nii EM, MM kui olümpia. Helary Mägisalu ihkab noile kõigile.

23aastane vändralane naasis äsja Horvaatiast, kus käis võistlemas ja laagris. Ehkki mõõduvõtul tuli leppida ühe matši ja kindla kaotusega, läks reis asja ette, sest nõnda kõrgetasemelises laagris polnud mitmekordne Eesti meister ammu käinud. Täpsemalt aastakese: mullu märtsis naasis Mägisalu Kuuba laagrist ning Maarjamaal ja mujalgi hakkas segane koroonaaeg.

Aadria mere ääres Poreči linnas madistas nädalapikkuses laagris pea 200 maadlejat kogu maailmast. Kui enamik tuli Euroopast, siis nii mõnigi kaugemalt, näiteks Usbekistanist ja Ameeri-kast.

“Praegu on kõigil raske seis, sest võistlusi on vähe. Kõik otsivad häid laagreidki. Aga riigid teevad oma­vahel koostööd: kui kuskil korraldatakse mõni võistlus, siis üritatakse sinna kõrvale laagergi teha, et teiste riikide sportlasega sparringut saada,” rääkis Pärnumaa esimaadleja, kes esindas Horvaatias kodumaad ühes Heiki Nabi ja Andreas Välisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles