Video Üle 180 kilomeetri tunnis kihutanud mersujuht: Mul oli kiire!

Copy

Teisipäeval tabasid liikluspolitseinikud Pärnus Ehitajate teel 182 kilomeetrit tunnis kihutanud autojuhi, kellele Pärnu maakohus määras kümme päeva aresti. Peale selle võeti talt üheksaks kuuks ära juhtimisõigus.

Teisipäeva õhtupoolikul sõitsid Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinikud mööda Ehitajate teed Ikla poole, kui märkasid suurel kiirusel vastassuunas sõitvat sõiduautot. “Mööda Ehitajate teed Pärnu poole liikunud Mercedes-Benzi kiiruseks fikseeriti talvistes teeoludes 182 kilomeetrit tunnis, mis on üle 100 kilomeetri rohkem, kui sel teelõigul on lubatud,” rääkis Pärnu politseijaoskonna patrullitalituse juht Henry Murumaa. Lisades, et politseinikud andsid Pärnu poole kihutavast sõidukist kolleegidele kohe teada ja hakkasid otsima esimest võimalust tagasipöördeks.

Sellisel kiirusel liigeldes ei ole ühelgi juhil võimalik reageerida ootamatustele, mis sõidu vältel juhtuda võivad.

Henry Murumaa

Murumaa ütles, et see Mercedes-Benz oli samal teelõigul jäänud teisaldatava kiiruskaamera vaatevälja ja seade fikseeris sõiduki kiiruseks 146 kilomeetrit tunnis. “Liikluspolitseinikud peatasid kihutanud sõiduki Pärnu linna sissesõidul ja 33aastane Venemaa kodanik viidi otsejoones arestimajja,” ütles patrullitalituse juht.

Sõidukijuht põhjendas kihutamist sellega, et tal oli kiire ja ta oli Eestis esimest korda, mistõttu ei teadnud ta täpselt siinseid liiklusreegleid. Samuti arvas juht, et ta ei ole kellelegi kahju põhjustanud, ja pidas oma käitumist õigeks.

Murumaa nimetas kahetsusväärseks, et arutult kihutav inimene ei mõista, millist ohtu tema kiirustamine nii talle endale kui ka kõikidele kaasliiklejatele kujutab. “Sellisel kiirusel liigeldes ei ole ühelgi juhil võimalik reageerida ootamatustele, mis sõidu vältel juhtuda võivad,” avaldas Murumaa, kelle teatel ei ole hoolimatute ja ohtliku olemusega juhtide koht liikluses. “Sellisel kiirusel toimunud liiklusõnnetus oleks tähendanud kõige raskemaid tagajärgi ja ma siiralt loodan, et arestimajas veedetud päevad aitavad tal oma tegude üle järele mõelda.”

Politsei palub ohtlikult kihutavatest juhtidest ja teistest liiklusrikkujatest teada anda hädaabinumbril 112.

Tagasi üles