Kihnu vallas võetakse tänavu ette tee-ehitus

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Riigi toetusega saame ehitada mustkatte Tuletorni ja Linaküla ringteele,” mainib Kihnu vallavanem Ingvar Saare, rääkides tänavustest investeeringutest.
“Riigi toetusega saame ehitada mustkatte Tuletorni ja Linaküla ringteele,” mainib Kihnu vallavanem Ingvar Saare, rääkides tänavustest investeeringutest. Foto: Mailiis Ollino

Kihnu vallavanem Ingvar Saare ütleb, et tänavune on tee-­ehituse aasta, selle­pärast et riik toetab 159 600 euroga kahele olulisele objektile mustkatte panekut. See kulub Tuletorni ja Linaküla paarikilomeetri­sele ringteele. Tuletorni ehk puagi­ringi uuendamine ei rõõmusta ainult kohalikke, vaid ka turiste, kes ei pea enam auklikul kruusateel pedaalima Pitkänä nina kaunitarini.

Veeteede ametile kuuluva meremärgi ja sihtasutuse Kihnu Kultuuriruumi hallata majaka kui turismimagneti juurde plaanib Kihnu vallavalitsus enda kinnistule rajada külastus- ja loodushariduskeskuse.

“Plaanime arhitektide liiduga korraldada arhitektuurikonkursi, selgitamaks, kuidas see kontseptsioon võiks Pitkänä ninal välja näha,” märgib Saare. “Taustaks on hea teada, et mere­instituut tahab seal tegutseda, saame luua sünergia, vald ja ette­võtjad. Seal saab kohvikut pidada, kontserte korraldada, keskuse külastamise kõrval imetleda loodust.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles