Motomehed kihutasid Mõedakul ja Holstre-Nõmmel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Nikopensius.
Toivo Nikopensius. Foto: Pärnu Postimees

Meeskondliku kestuskrossi esimesel etapil Lääne-Virumaal Mõedakul võitsid Pärnumaa sportlased neli pjedestaalikohta.


Kaherattaliste tsiklite konkurentsis oli nii üldarvestuses kui E1-klassis kiireim Paikuse klubi enduroäss Toivo Nikopensius, kes tunni kestnud sõidus edestas lähimat jälitajat Jüri Triisat 15 sekundiga. Kolmandana lõpetanud Jüri Makarov Pärnu motoklubist teenis E2-klassis esimese auhinna. Aivo Rabbi kihutas E1-klassis kolmanda autasu vääriliselt ja Tõnu Kallast sai E2 arvestuses neljanda tulemuse.



Priit Muskat oli oma klassis kuues, Egon Üpraus 13., Marko Saareke 15., Jakob Saks 18. ja Aivo Hünnev 20. Juunioride 85 ccm tsiklite konkurentsis sai Jarmo Lehiste viienda koha.



“Pääsesin stardist väga hästi minema ja juhtisin sõitu lõpuni,” rääkis Nikopensius. “Viimasele ringile minnes lisasin igaks juhuks veidi tempot, et kindla peale võita.”



Neljarattaliste meeskonnasõidus, kus startis 53 ekipaaþi, tulid Kaspar Kangur ja Sander Raik quadracer-klassis kolmandaks ning Taavi Raadik ja Toivo Nikopensius said ATVde konkurentsis neljanda koha. Priit Kurg ja Ennart Kunglamäe lõpetasid kaks tundi kestnud krossi üldarvestuses 15., Kaisa Raadik ja Timo Tohv 39. ning Jürgen Jürima ja Peeter Volokitin 50. kohal.



“Kohati oli rada ülilibe ja ringiga mahajääjatest möödasaamine oli omaette kunsttükk,” ütles Kangur. “Minu paarimees Sander on veel väga noor, kuid kihutab juba mehiselt. Usun, et järgmiste etappidel võime kõrgemaid kohti rünnata.”



Viljandimaal Holstre-Nõmme talikrossil võitis MX1-klassi esimese sõidu Jüri Triisa, kellele järgnesid Jüri Makarov ja Andero Oksaar. Teises sõidus oli parim Marko Heinmäe, teisena ületas lõpujoone Triisa ja kolmandana lätlane Ivars Rubins. Kahe sõidu kokkuvõttes teenis esikoha Triisa Makarovi ja Rubinsi ees.



Juunioride 85 ccm A-klassis võitis mõlemad sõidud Karel Kutsar, kellele järgnesid esimeses sõidus Aleksei Vinogradov ja Siim Karu. Teises kihutasid pärast Kutsarit üle lõpujoone Henri Roosiorg ja Vinogradov. Kahe sõidu kokkuvõttes oli parim Kutsar, teine Vinogradov ja kolmas Karu.



Oma esimese sõidu 85 ccm klassis tegi Pärnu poiss Hendrik Talviku. Kvalifikatsioonis neljanda aja saanud Talviku lõpetas avasõidu teisena. Teine start ebaõnnestus tal kaasvõistleja äparduse tõttu, kelle tsikkel läks põlema ja kukkus Hendriku ratta pihta. Ometi suutis noormees lõpetada kuuendana ja teenida kokkuvõttes kolmanda ning B-klassi arvestuses esimese koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles