Johanna Roos: Minge etiketikooli, kui tahate olla kuningas

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf põhjendas oma väljaütlemist sellega, et arvas, et lumes hätta jäänud proua oli puudega.
Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf põhjendas oma väljaütlemist sellega, et arvas, et lumes hätta jäänud proua oli puudega. Foto: Madis Veltman / Postimees

President Ilves ütles kümme aastat tagasi vabariigi aastapäeva kõnes: “Sallivus nõrgemate ja teistsuguste suhtes peab ilmnema me tegudes enne tragöödiaid, mitte tagantjärele näpuga näidates.” Mida oleme sellest õppinud? Mitte midagi.

Mõtlesin teisipäeva hommikul, et otsin vahelduseks mõne toreda uudise ja vaatan, mis laias maailmas toimub.

Ei lähe aga päevagi mööda, kui Postimehes ilmub artikkel “Klandorf silus eilseid väljaütlemisi”. Süda loodab, et Tallinna abilinnapea on oma inetu soovituse eest vähemalt siiralt vabandust palunud. Ei oska aga oodata seda, et linnaisal jätkub julgust veel keerutada ja alustada juttu sellega, kuidas lumevallidega ääristatud ja täistuisanud, puhastamata kõnnitees on süüdi linnarahvas. “Seadus ütleb nii!” on vist ametnike lemmikväide, millega süüdimatult iga rünnakut tõrjuda. Kulla abilinnapea Kalle Klandorf, kas Te ei arva, et ehk oleks siin põhjust kaaluda seadusemuudatust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles