nädalast jäi kõlama ⟩ Ametnik – avatud suhtleja

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Ametnikel on siit veel omagi kasu lõigata, sest enim usaldatakse ikkagi neid teenistujaid, kes lihtsas ja selges emakeeles muutusi, keerulisi olukordi selgitada ja probleeme lahti harutada oskavad.
Ametnikel on siit veel omagi kasu lõigata, sest enim usaldatakse ikkagi neid teenistujaid, kes lihtsas ja selges emakeeles muutusi, keerulisi olukordi selgitada ja probleeme lahti harutada oskavad. Foto: Andres G. Adamson

Sel nädalal avaldatud otsuses Raplamaa Sõnumite kohta tõi pressinõukogu esile ametnike vähese avatuse: “Pressinõukogu juhib antud loo kontekstis tähelepanu ka riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustele, kes neile ebamugavates asjades on sageli kidakeelsed meediaga rääkima ning pärast ilmumist süüdistavad väljaandeid eksitavas infos.”

Kuigi öeldu käib ühe loo kohta, tõdes pressinõukogu esimees ja Saarte Hääle peatoimetaja Gunnar Siiner Pärnu Postimehega vesteldes, et kui ühtpidi ei saa öelda, et selliseid juhtumeid on palju, ei saa teisalt ka väita, et seda probleemi laiemalt ei eksisteeriks. Meiegi toimetus on nii sel kui varasematel nädalatel mõningate eranditega murdnud piike kidakeelsete ametnike, poliitikute ja kohalike volinikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles