Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Gaius Sallustius Crispus, “Catilina vandenõu”

Tegemist on austusväärse tekstiga Rooma kirjanduspärandist: Sallustius esitab oma versiooni 63.-62. aastal eKr kavandatud vandenõust, mis tuntuse poolest on ilmselt teisel kohal peale Caesari tapmist. Catilina-vastaste kõnedega sai tuntuks Cicero.

Ajaloo- ja kirjandushuvilisele annavad suurepärase ülevaate Rooma riigi poliitilisest struktuurist tõlkijate kommentaarid ja järelsõna.

TLÜ.


Mai Levin, “Eesti modernism: Peateid ja kõrvalradu”

Kunstiteadlase Mai Levini suure pühendumusega kirjutatud ning asjatundlikult ja rikkalikult illustreeritud raamat avab põnevaid lehekülgi 1910.–1930. aastate uuendustahtelisest Eesti kunstist, kirjeldades toonast elavat kunstielu ja tuues lugejani kunstnikke-teoseid, mis aastakümneid on olnud teenimatult tundmatud.

Tea.


Vello Lään, “Kes on kes? Kes on kus? Kaugete maade eestlased”

Ernest Hemingway ütlus, et eestlasi leidub igas maailma suuremas sadamas, saab selles teatmeteoses kõvasti kinnitust. Eestlasi elab mitmekümnes riigis, sealhulgas meile võõramates maades, nagu Tuvalu, Egiptus, Brasiilia, Uus-Meremaa, Kenya.

Raamatus on andmed üle 1000 väliseestlase kohta, kes on tuntud kui kirjanikud, diplomaadid, arstid, kirikuõpetajad, töösturid, misjonärid.

Olion.


“Põhjakotkad: Eesti lendurid ja lendurvaatlejad tsaariajast kuni 1940. aastani”

Eesti lennundus sai 2010. aastal 100aastaseks. Esimese mootorlennu toimumisaja poolest (1910) ennetab Eesti Uus-Meremaad, Jaapanit, Indiat, Türgit ja Iirimaad nagu meile lähemaid riike Soomet, Norrat, Lätit ja Leedut.

Raamat tutvustab Eesti lennupioneere alates neist, kes lendurikutse omandasid tsaariajal, kuni nendeni, kes said Põhjakotka märgi rinda 1940. aastal. Värvifotodelt näeb lennukeid, millega nad lendasid.

Külim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles