Juhtkiri: Väike heategu, suur eeskuju

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Reiu-Raeküla tervisespordirada on liikumist armastavate pärnumaalaste seas väga populaarne, kuid tahes-tahtmata kipuvad elavat kasutust leidvad rajatised väsima ja vanad ehitised lagunema.

Muidugi peaks nii seda spordirada kui teisi samasuguseid, eelkõige mõtleme siinkohal Jaansoni rada, korras hoidma kohalik omavalitsus, kuid sellele ei saa alati lootma jääda.

Reiu-Raeküla terviserada on samuti vajanud värskendust. Alles sel nädalal kirjutas Pärnu Postimees, et seal üle kraavi ulatuva silla paneelide vahel on jumitud praod, milles halvimal juhul mõne sportlase luud võinuks murduda. Aga õnneks reageeris kiiresti ehitusettevõte Sa.Met AS, mille mehed vaid päevakese pärast lehelugu praod puuprussidega kindlalt sulgesid. Väga kiiduväärt tegu!

Sa.Meti hea tegu pole sugugi ainuke samalaadne Pärnus. Meenutagem Wendre otsust igale Eesti vastsündinule kolme aasta jooksul padi ja tekk kinkida või OÜ Trigerit, mis eesotsas Rein Tooduga sealsamas Reiu-Raeküla terviserajal läinud aastal parkla puitlippidest aia oma kulu ja kirjadega korda tegi.

Trigeri tegu märkas linnapea Toomas Kivimägigi, kes oma aastakommentaaris ettevõtte kohta kirjutas: “Selle asemel et hakata otsima telefoninumbreid, et olukorra saaks kellegi süüks panna või kiruda, võtsid kätte ja tegid raja oma kulu ja kirjadega korda. Ilus tegu, suur aitäh! Võtkem eeskuju!”

Kogukonnast ja kaasinimestest hoolivate ettevõtete või üksikisikute suure eeskujuna mõjuvad väikesed heateod hakkavad seega sagedamini korduma, mis omakorda kinnitab, et pole need tänapäeva inimesed nii hoolimatud ega individualistid midagi. Vana tarkusetera “Kus viga näed laita, seal tule ja aita!” peab kõigest hoolimata jätkuvalt paika.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles