Pildid Vabatahtlikud kaevasid Pärnus ja Sindis tuletõrjehüdrante lume alt välja (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Punase Risti Pärnumaa seltsi vabatahtlikud haarasid kinni päästeliidu üleskutsest ning kaevasid täna ja eile Pärnus ja Sindis välja lume alla mattunud tuletõrjehüdrante.

Eile puhastas üheksa priitahtlikku paari tunni jooksul Pärnus kesklinnas, Vana-Pärnus, Räämal ja Ehitajate tee ääres lume alt ligemale poolsada hüdranti. Täna võeti kahe brigaadiga ette Sindi, Paikuse ja Tammiste tänavad, kus lumi puhstati ligemale 130 hüdrandilt.

Punase Risti Pärnumaa seltsi sekretäri Hiie Lainela-Kollomi sõnade kohaselt tahtsid siinsed vabatahtlikud näidata eeskuju inimestele, kelle kodutänaval hüdrandid asuvad.

“Konsulteerisime päästeametiga ja neile meie mõte meeldis. Eile tuli üks päästja meile appigi ja näitas, kuidas hüdranti puhastada nii, et selle külge saaks kiiresti vooliku ühendada ja hüdrant puhastamisel viga ei saaks,” seletas ta.

Midagi keerulist väljakaevamises ei ole. Hüdrandi ümbert tuleb lumi ära puhastada nii, et päästja saaks sellele hõlpsasti juurde astuda, kaane eemaldada ja voolikud ühendada.

12 Punase Risti seltsi vabatahtlikku vaatas üle kaevas täna lume seest välja ligemale 130 tuletõrje hüdranti Paikusel, Sindis ja Tammistes ning eile 50 hüdranti Pärnus.
12 Punase Risti seltsi vabatahtlikku vaatas üle kaevas täna lume seest välja ligemale 130 tuletõrje hüdranti Paikusel, Sindis ja Tammistes ning eile 50 hüdranti Pärnus. Foto: Hiie Lainela-kollom

Lainela-Kollom märkis, et hüdrantidele ligipääs võib päästetöödel osutuda väga tähtsaks ja nende lume alt väljakaevamisele kuluv aeg võib olla kriitiline.

“Vaatame, et hüdrandile saaks kiiresti vajaduse korral vooliku ühendada,” seletas Lainela-Kollom. “Ühe hüdrandi puhastamiseks kulub kahel inimesel vaid paar minutit. See ei nõua erilist pingutust ja sellega on kindlasti vähem tööd kui kõnnitee puhastamisega.”

Punase Risti Pärnumaa seltsi sekretär rääkis, et nii mõnegi tänava ääres, mille vabatahtlikud üle vaatasid, oli hüdrantide ümbrus kenasti lumevaba, ent silma jäi ka koht, kus aiavärava eest roogitud lumi oli otse hüdrandile visatud. “Paaris kohas oli traktorgi lume teelt hüdrandi otsa kuhjanud. Teede puhastajad võiks jälgida, et nii ei juhtuks,” lausus Lainela-Kollom, kelle sõnutsi jäi Ehitajate tee äärses suvilapiirkonnas silma mitu tänavat, kus tuletõrjehüdrandid olid lumest puhtad.

Lainela-Kollom arvas, et kui Punase Risti vabatahtlikud on sel nädalal hüdrandid valge vaiba alt välja kaevanud, hoiavad kohalikud elanikud neid edaspidi puhtana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles