Graafik ⟩ Pärnumaal on nakkus jõudnud nelja hooldekodusse

Copy
Üle viie Sars-Cov-2 viirusekandjaid on koroonatestide põhjal avastatud viimase kahe nädala jooksul Pärnu-Jaagupis, Pärnus, Kilingi-Nõmmes ja Koongas tegutsevates hoolekandeasutustes.
Üle viie Sars-Cov-2 viirusekandjaid on koroonatestide põhjal avastatud viimase kahe nädala jooksul Pärnu-Jaagupis, Pärnus, Kilingi-Nõmmes ja Koongas tegutsevates hoolekandeasutustes. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Läinud ööpäeval analüüsiti 314 pärnumaalase koroonaviiruse testi, millest esmaseid positiivseid oli 33 ehk 10,5 protsenti.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 696,2, mis jääb alla vaid Ida-Virumaale (771,6).

Pärnu haiglas oli hommikuse seisuga 27 COVID-19-patsienti, kellest kaks vajavad intensiivravi.

Terviseameti Lääne regionaalosakond jälgib Pärnumaal 1606 inimest, kel viimase kümne päeva jooksul olnud lähikontakt viirusekandjaga. Kahe nädalaga on nakatunud 578 pärnumaalast.

Maakonnas on vaatluse all tosin kollet: neli hoolekandeasutuses, kolm koolis, kaks ettevõttes, üks lasteaias, peres ja suguvõsas.

Viimasena lisandus loendisse Lääneranna vallas asuv Koonga hooldekodu, kus 26 elanikust on nakatunud kaheksa. Terviseametil pole veel õnnestunud välja selgitada isikut, kellega nakkus majja tuli. “Kõik töötajad on seni negatiivsed,” märkis terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam. Laustestimine on tellitud ka Varbla hooldekoju, sealne seis selgub lähipäevadel. 

Koolidest on värskeim kolle Lihula gümnaasiumis, mis läks distantsõppele üle 5. veebruaril. Terviseameti teada on koolis nakatunud eri klassides kokku 12 õpilast, peale nende üks õpetaja.

Pärnu haigla nakkusüksuses on ravil 25 koroonasse haigestunut, kaks patsienti on intensiivravi osakonnas.
Pärnu haigla nakkusüksuses on ravil 25 koroonasse haigestunut, kaks patsienti on intensiivravi osakonnas. Foto: Mailiis Ollino

Nakatunuid leidub Juhkami sõnutsi igal pool ja teadmata allikaga koldeid, kust viirus levima läinud, on palju. “Kergete sümptomitega inimesed käivad tööl edasi, kuna ei usuta, et nad on nakkusallikad,” tõdes terviseametnik ja nentis, et olukord on keeruline. “Näiteks hooldekodudes töötab madalama palgaga tööjõud, kelle sissetulekus on iga tööpäev oluline.”

Pärnumaal on COVID-19 vastu vaktsineeritud 2816 inimest ehk 1,9 protsenti rahvastikust. Teise kaitsesüsti on saanud 1155 elanikku.

Viimasel ööpäeval analüüsiti Eestis 5141 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 542 ehk 10,5 protsenti testide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakkus tuvastati 265 inimesel. Harjumaa uutest haigusjuhtudest 189 tuli juurde Tallinna.

Tartumaale lisandus 48, Ida-Virumaale 44, Lääne-Virumaale 28, Viljandimaale 26, Jõgevamaale 19 ja Järvamaale 15 positiivset testi. Põlvamaale lisandus 12, Võru- ja Raplamaale 11, Saaremaale üheksa, Hiiu- ja Läänemaale viis, Valgamaale kolm nakkusjuhtu. Kaheksal positiivse proovi andnul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on riigis 563,1 ja esmaste positiivsete tulemuste protsent 11,2.

Ööpäeva jooksul avati haiglates COVID-19-haiguslugusid 60, haiglaravil on 444 patsienti.

Eestis on COVID-19 vastu vaktsineeritud 36 897 elanikku, kaks doosi on saanud 18 686 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles