Rea Raus: Koroonakriisist ja testimisest uute teadusuuringute vaatenurgast

, Jätkusuutliku arengu ekspert, õpetaja
Copy
Kui parandatud metoodika toob kaasa väiksemad nakatumise numbrid, saame julgemalt otsuseid üle vaadata ja väga paljude majandussektorite ning eraisikute suurt kitsikust vähendada, loodab Rea Raus. 
Kui parandatud metoodika toob kaasa väiksemad nakatumise numbrid, saame julgemalt otsuseid üle vaadata ja väga paljude majandussektorite ning eraisikute suurt kitsikust vähendada, loodab Rea Raus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Koroonakriisi ajal on paljude riikide teadlased teinud tänuväärset tööd, et ühelt poolt viirust paremini tundma õppida ja teiselt poolt anda uute teadmiste taustal soovitusi, kuidas kriisiga paremini toime tulla. Pole imestada, et ka nende soovituste ja uuringute tulemusena võime näha pisut teistsugust ­pilti kui veel mõni aeg tagasi.

Eestis kasutatakse koroona­viiruse tuvastamiseks PCR-teste, mis testivad SARS-Cov-2 viiruse osiseid analüüsitavas materjalis. PCR-meetodil paljundatakse viiruse või selle fragmendi genee­tilist materjali ja see on oluline asjaolu. Just nende testide alusel jälgimegi iga päev positiivse testitulemuse saanute arvu. Ekslikult nimetatakse neid inimesi vahel haigestunuteks, kuid tõsiasi on see, et märkimisväärne osa neist on kas asümptomaatilised või on neil kerged haigusnähud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles