Linnaarhitekt: Palun mõelge oma kodukoha peale, mõelge Pärnu tuleviku peale

Henri Eessalu
, Pärnu linnaarhitekt
Copy
Inimeste ettepanekuid oodatakse linnavalitsuse veebilehel asuvale ideekorjekaardile. Seal on võimalik juhtida tähelepanu probleemidele ja kitsaskohtadele või vastupidi, märkida ära väärtustamist vajavad objektid. 
Inimeste ettepanekuid oodatakse linnavalitsuse veebilehel asuvale ideekorjekaardile. Seal on võimalik juhtida tähelepanu probleemidele ja kitsaskohtadele või vastupidi, märkida ära väärtustamist vajavad objektid. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus asub peagi koostama tervet Pärnu linna hõlmavat üldplaneeringut. Enne kui algab selle koostamisprotsess, soovime ideekorje käigus küsida pärnakatelt, mis nende arvates peaks üldplaneeringus kajastuma. 

Kuigi termin “üldplaneering” kõlab bürokraatlikult ja selle seost oma eluga ei osata alati näha, on see puutumus väga otsene. Üldplaneeringuga pannakse näiteks paika ehitusõiguse tingimused ehk see, kui suures mahus võib kinnistuid hoonestada. Seega, kui soovite maja laiendada või ehitada aeda sauna, juhindub omavalitsus luba väljastades just üldplaneeringuga ette antud tingimustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles