Andres Sooniste: Klannide kakluses jääb kaotajaks kohalik

Andres Sooniste
, põline pärnakas (Isamaa)
Copy
Täheldatav võimu koondamine keskuslinna, kompetentsi klannipõhine valik ning kapseldumine võivad luua küll illusiooni võimutäiusest ja edukusest, kuid jäävad paraku olemuselt siiski vaid populaarsust kaotava maratoni vahefinišite võitudeks, millel ei ole mingit pistmist Pärnu, Pärnumaaga, kirjutab Andres Sooniste. 
Täheldatav võimu koondamine keskuslinna, kompetentsi klannipõhine valik ning kapseldumine võivad luua küll illusiooni võimutäiusest ja edukusest, kuid jäävad paraku olemuselt siiski vaid populaarsust kaotava maratoni vahefinišite võitudeks, millel ei ole mingit pistmist Pärnu, Pärnumaaga, kirjutab Andres Sooniste. Foto: Rahvusvaheline Vehklemisliit/Bizzi Team

Kõminaga kolksatab kohaliku kommunaalpoliitika võimuvankri juhi haamer vastu lauaplaati. Tehtud. “Pärnu on nüüd üks.”

Pool on poolt ja pool vastu ning need, kes vastu, on rumalad ja omakasupüüdlikud. Kes aga poolt – targad ja eksimatud kogu linnarahva õilsad esindajad. Ja siis see kordub mõne aja pärast teises koosluses ja siis on ilmeksimatus uute privileeg.

Meil on suurim kohalik omavalitsus, aga meile tundub tähtis olevat vaid keskuslinna rand, nagu oleks meil aastas 12 kuud suveilma. Meil oleks nagu pidev linnakodanike ja nende maksutulu juurdekasv, mis justkui õigustab seda, et olemasolevate elukvaliteeti ei panustata. Me oleme justkui naba, mille ümber toimuvast meil teadmine puudub, aga ega see huvita ka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles