Video ⟩ Mirdi vastne singel jutustab julgusest teha vigu

Pärnu Postimees
Copy
Vokaalgrupp Mirt avaldas äsja  singli.
Vokaalgrupp Mirt avaldas äsja  singli. Foto: Erakogu

Peamiselt Pärnust pärit või suvepealinnaga seotud lauljatest koosnev vokaalgrupp Mirt avaldas äsja uue originaalloo, Piret Lilleste sulest pärit „Lööme katuse pealt!“.

Mirdi uus laul räägib julgusest teha vigu, ületada raskuseid ja liikuda nendele vaatamata edasi unistuste poole. Tihtilugu seame ise endile piiranguid.

“Tegemist oli väga nõudliku looga, nimelt hakkasid nii viis kui sõnad mul äkitsi peas kummitama ja lausa nõudsid kiiret üleskirjutamist ja vokaalseadeks tegemist. Inspiratsioon tuli korraga mitmest kanalist, kuid sõnade sündi mõjutas armsa sõbranna soov kuulda Mirdi esituses laulu, mis sunniks energia ja tegutsemistuhinaga käed taeva poole tõstma,” rääkis vokaalgrupi sopran ja loominguline juht Piret Lilleste.

„Seda lugu lauldes tajume, kuivõrd väekas ja võimas olend inimene on. Suur rõõm on koos laulda ja ühtses hingamises sama eesmärgi nimel tegutseda,” lisas sopran Merit Hirvoja-Tamm. “Loodame, et lool on positiivne ja väestav mõju kuulajatelegi.”

Vokaalrühma teatel on lähiaastal plaanis salvestada album, mille esimene lugu ongi kõnealune singel.

Ühtlasi esitleb Mirt vastse singli videot, mis filmiti Pärnu muusikute Erko Niidu ja Laura Junsoni stuudios. „Erko ja Laura on meile muusika salvestamisel armsalt abiks ja toeks olnud – nendega on meil juba debüütalbumi salvestamise ajast olnud mõnus ja produktiivne koostöö,” selgitas Mirdi alt Elerin Karpin.

Mirt on 2012. aastal loodud kuueliikmeline vokaalgrupp, mille lauljad on pärit Pärnust või Pärnuga seotud. Peamise osa Mirdi repertuaarist moodustab folgiliku kõlaga originaallooming, sekka mõni popilikuma kõlaga omaloominguline pala. Samuti kuuluvad kavva eesti algupäraste rahvalaulude töötlused ja hittlugude kaverid.

Mirdi omaloominguliste lugude ja seadete autor on Piret Lilleste ja grupile on kirjutanud muusikat ansambliga mullu sügisel liitunud tenor Karel Tohv.

Mirti on tunnustatud eri muusikafestivalidel Pärnus ja kaugemalgi. 2019. aasta mais ilmus rühmituse debüütalbum “Üle maa, üle vee”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles