Lavale astuvad muusikud siseministeeriumi alluvusest

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Kais, Rudolf Purge, Allar Viik ja Heiko Leesment ansamblist The Sims loodavad korraldada täna firmabändide konkursil lõbusa õhtu nii endale kui publikule.
Kristi Kais, Rudolf Purge, Allar Viik ja Heiko Leesment ansamblist The Sims loodavad korraldada täna firmabändide konkursil lõbusa õhtu nii endale kui publikule. Foto: Erakogu

Täna õhtul Pärnus Ülejõel asuvas Kentuki Lõvi pubis toimuva firmabändide konkursi poolfinaalis astub teiste seas lavale ansambel The Sims, mille siseministeeriumi haldusalas töötavad liikmed võtavad esinemist töövälise lõbuna.

The Simsi mänedžeri Hedy Tammelehe sõnade järgi moodustus uus ansambel neljast muusikahuvilisest siseministeeriumi haldusalas töötavast inimesest eelmise aasta oktoobris pärast seda, kui Kentuki Lõvi kuulutas firmabändide võistluse välja.

Igati tuntud tegijad

Nii tulid proovi kokku puhastverd IT-mehed Rudolf Purge (laulev kitarrist) ja Allar Viik (trummid) ning kommunikatsioonispetsialistid Heiko Leesment (soolokitarr) ja Kristi Kais (bass).

Kogu nelik on muusikalise taustaga. Nii tegutses muusikakoolis löökpille õppinud Allar trummarina “Superstaari” saates neide hullutanud Rivo Kingi ansamblis Paingreed ja laulis bändis Ann Maverick.

Muusikakallakuga klassi lõpetanud Kristi bändinduse pisik sai alguse kunagisest tüdrukute grunge-bändist The Kiss Me. Koorilauljast Rudolf on võtnud kitarritunde ja multitalentne iseõppija Heiko on mänginud näiteks sellistes kollektiivides nagu John Stuart Mill ja konkursi “Noortebänd 2011” võitja Sibyl Vane.

“Proove alustades ja koos käies sai peagi selgeks, et koos ei tehta muusikat mitte võistluse pärast, vaid ikka seepärast, et tore on end proovile panna ja midagi koos tööväliselt teha,” rääkis Tammeleht. “Mõisa peale keegi võistlema ei lähe. Peamine eesmärk on teha seda, mida keegi vähegi oskab, ja tunda head meelt, et ühine ideede genereerimine ning üksteise nõustamine-toetamine üleüldse tulemust annab.”

Tammelehe sõnade kohaselt on The Sims andnud juba ühe kontserdi, seega ükski bändliige publikut ei pelga.

Koos käia ja proovi teha üritab bänd vähemalt korra nädalas.

Parimad esinevad tsiklimeestele

The Sims nimetab end ise muusikaliseks kollektiiviks, kes pakub muusikat oma mahlases kastmes.

“Kuivõrd lood on tuntuks saanud kellegi teise repertuaarist, võib siiski kindlalt väita, et seda nii-öelda oma kastet ehk arranžeeringut on ikka jagatud igasse palasse ning see on olnud üsna lõbus ja arendav tegevus,” märkis Tammeleht. “Ühtlasi on selline tegevus meie kummardus rokkmuusika hiidudele. Kui saabub õige aeg, on ansambliliikmed valmis ilmselt omaloomingut kirjutama.”

Täna õhtul Kentuki Lõvis toimuva Pärnumaa firmabändide konkursi teises poolfinaalis üles astuv The Sims loodab ennekõike pakkuda nii publikule kui endale ühe vahva ja mõnusa esinemise.

“Koht finaalis oleks muidugi tore, võitu ennustama ja lootma me ei hakka,” lisas Tammeleht. “Kui aga rääkida meie eelistest, siis on need võib-olla vahetu stiil, väike huumoriprisma ja eklektiliselt hea muusikamaitse.

Kentuki Lõvi juhi Urmas Lassi teatel astuvad täna õhtul firmabändide konkursil veel üles surfiklubi bänd Võõras ja duo Kallau & Kajo.

Võistluse novembris toimunud esimene poolfinaal lõppes Lassi sõnade kohaselt viigiga ja edasi finaali pääsesid nii Saksa tehnoloogiakooli bänd 3 Põrsakest ja Metssiga kui Pärnu bluusiklubi ansambel.

Kolmandas poolfinaalis, mis leiab aset veebruari lõpus, astuvad esialgse plaani kohaselt lavale AS Wendre ja OÜ Strami ühisbänd ning Rääma Bluus. Soovi korral saab end veel võistlusele kirja panna.

“Pärnumaa firmabändide võistlus on ellu kutsutud, et elavdada muusika tegemist hobimuusikute seas, kelle muusikat saab nimetada elavamaks muusikaks,” märkis Lass. “Noortele muusikutele ja bändidele toimub ju igasuguseid võistlusi ja isegi seenioridele on oma konkurss. Nüüd on ka midagi firmabändidele.”

Pubijuhi kinnitusel võttis publik esimese poolfinaali vastu väga hästi ja seekordki loodetakse täismaja, sest üritusele sissepääs on kõigile prii.

“Žürii moodustavad Pärnu muusikaklubi inimesed,” kinnitas Lass. “Mehed, kes teavad muusikast palju, ja neid on üllatada on väga raske. Žürii hindas esimeses voorus esinenud bändide taseme uskumatult kõrgeks ja professionaalseks.”

Pärnumaa firmabändide konkursi finaal toimub kevadel ja parimaid bände saab näha meie 5. mail toimuval Eesti tsiklihooaja avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles