Purikahooaeg paneb katusele kiikama

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Et lund paarikorruselise maja katuselt eemaldada, sobib teleskoopvarrega roop. Kauplustes on saadaval ka vihmaveerennide puhastamiseks mõeldud pikendusega harjad.
Et lund paarikorruselise maja katuselt eemaldada, sobib teleskoopvarrega roop. Kauplustes on saadaval ka vihmaveerennide puhastamiseks mõeldud pikendusega harjad. Foto: Urmas Luik

Pikka aega miinustes püsinud õhutemperatuur hakkab kevade lähenedes üha sagedamini jõudma termomeetri punasele skaalaosale, mistõttu majaomanikel tasub olla hoolas, et katustele kogunenud lumekiht ja räästastesse tekkivad jääpurikad jalutajatele ohtlikuks ei muutuks.

Osaühingu Riegler Kinnisvarahooldus töödejuhi Pirko Palu sõnade kohaselt tekivad purikad enamasti siis, kui õhutemperatuur kõigub viie külmakraadi ja soojakraadide vahel. Ilmaprognoosi järgi jõuab selline aeg uuel nädalal kätte.

Töö jääb viimasele minutile

Palule on silma jäänud, et purikate eemaldamine ja nende teket soodustava lume koristamine kiputakse jätma viimasele minutile.

“Kahjuks näeb mitmel pool seda, et maja otstesse tõmmatakse siis punane lint kõnniteele, mis aga ei lahenda probleemi, sest selgitavaid silte tavaliselt juures ei ole, ja osa inimesi astub lindi alt läbi,” lausus ta. “Korteriühistud hoiavad tööde pealt kokku, aga seavad ohtu inimesed, kes nende alt läbi käivad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles