Ants Välimäe: Keskealisel kultuurisõbral on Pärnus hea elada

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Ants Välimäe sõnul otsustasid nad abikaasaga kolida sinna, kus tahaks vanaduspõlve veeta: kas Pärnusse või Pärnumaale.
Ants Välimäe sõnul otsustasid nad abikaasaga kolida sinna, kus tahaks vanaduspõlve veeta: kas Pärnusse või Pärnumaale. Foto: Urmas Luik

Koonga kandist pärit Ants Välimäe asus jaanuari lõpul ametisse Tori valla kultuurikeskuse direktorina. Nii jõudis ta pärast ligemale 30 aastat Järvamaal kultuurivao kündmist tagasi kodumaakonda.

Ta on töötanud 17 aastat Imavere piimandusmuuseumi ­juhina ja olnud seal kandis nii kultuurinõunik kui volikogu esimees. Mõni aeg tagasi tundis Välimäe, et Järvamaal on kõik tehtud, ja tekkis soov tulla tagasi juurte juurde: et siin miskit ära teha ja kunagi vanaduspõlve nautida.

Vahetult enne vestlust lõppes Välimäel Sindi seltsimajas koosolek projekteerijatega, kuna ­maja saab aasta lõpuks uue ilme.

Kuidas esimesed töönädalad uues ametis läinud on?

Esimesed töönädalad on olnud väga huvitavad. Algul oli mõte, et on ju koroonaaeg, hakkan vaikselt pihta ja viin end tasapisi asjadega kurssi. Tegelikult kujunes start üpris tempokaks.

Palju on uut informatsiooni: uued on nii inimesed, majad kui ka võimalused. Varem teadsin Tori valla kultuurist seda, mille kallal toimetab Argo (Juske, Tori kultuurikorraldaja, K. N.). Need tegemised paistavad kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles