Linn kavandab rannaniidu veerde mahukaid maju

Sirle Matt
, reporter
Copy
Joonis näitab ära kavandatavate hoonete asukoha ja lubatud suuruse. Millised hakkavad majad välja nägema, selgub arhitektuurivõistlusega.
Pärnu laht jääb üles. Vasakul küljel on näha Strandi hotelli.
Joonis näitab ära kavandatavate hoonete asukoha ja lubatud suuruse. Millised hakkavad majad välja nägema, selgub arhitektuurivõistlusega. Pärnu laht jääb üles. Vasakul küljel on näha Strandi hotelli. Foto: AB Artes Terrae OÜ

Pärnus Tervise Paradiisi ja Strandi hotelli vahel vaheldub vesine heinamaa praegu põõsastikuga, Tammsaare puiestee äärde jääb kõrgete puudega metsatukk. Kant on üsna metsik, kui ala läbiv kergliiklustee välja arvata. Aga nii see ei jää. Linnavalitsuses koostatakse eskiislahendust, mille kohaselt jagatakse 6,54 hektarit kinnistuteks ja roheala asemele lubatakse ehitada kolm väga suurt hoonet. Rajada asfalditud tänavate pikendused ja parklad.

Suurim kavandatud hoone jääks Tammsaare puiestee ja Kanali tänava pikenduse äärde. Osaliselt sellesse kohta, kus praegu paikneb seikluspark. Hoonet, mille lubatud ehitusalane pind on 6000 ruutmeetrit, annaks võrrelda kõrval asuva Tervise Paradiisiga (6484 ruutmeetrit). Maja kõrguseks on lubatud 12–16 meetrit, mis tavamõistes tähendab umbkaudu nelja korrust.

Pärnu linnavalitsuse linnakujunduse spetsialisti Janno Poopuu selgitust mööda on sinna kavandatud vabaaja- ja elamuskeskus, samuti kaubandus, toitlustus ja teenindus – midagi Tartu Ahhaa laadest. “Selleks see hoonestusala on ette nähtud natuke suurem, et neid asju oleks võimalik sinna kavandada,” seletas Poopuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles