Tänane pidupäev päädib Iseseisvuse väljakul audiovisuaalse etendusega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Rain Tettermann, Sten Õitspuu ja loovkogukond +372 Community kasutavad oma lavastuses eri tehnoloogialahendusi, et tuua üle sajandi eest Eesti rahva käekäiku nii palju mõjutanud manifest oma kaasaja inimestele lähemale.
Rain Tettermann, Sten Õitspuu ja loovkogukond +372 Community kasutavad oma lavastuses eri tehnoloogialahendusi, et tuua üle sajandi eest Eesti rahva käekäiku nii palju mõjutanud manifest oma kaasaja inimestele lähemale. Foto: Mailiis Ollino

On juba tavaks saanud, et 23. veebruaril loetakse Pärnus igal aastal avalikult ette Eesti Vabariigi iseseisvusmanifest, nii nagu Maapäeva pärnakast esindaja Hugo Kuusner tegi seda esimest korda 1918. aasta 23. veebruari õhtul Endla seltsimaja ­rõdult. Täna õhtul toimub see ­natuke teistmoodi ja uhkemalt, audiovisuaalse etendusena “Teekond eestlaseks ja edasi”.

Sõna-, heli-, video-, valgus- ja vormikunsti kätkev vaatemäng jutustab loo Eesti inimese olemusest ja selle kujunemisest. Et pealtvaatajaid hajutada, näidatakse 13 minutit vältavat etendust paari tunni vältel, 19–21 Iseseisvuse väljakul mitu korda.

Lavastuse autor on kooslus +372 Community, keda omakorda toetab taustajõuna tehniliste lahenduste ettevõte Protone. Rühmituse liige Sten Õitspuu tõdes, et ülesanne “Tehke midagi traditsioonilist, aga teistmoodi” tundus küllalt inspireeriv, et ­mõte lendu läheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles