Lihula tulistamise ajal elusid päästnud politseinik pälvis presidendilt teenetemärgi

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Politseinik osutas kiiret esmaabi 6. juunil 2020 Lihula tulistamises vigastada saanutele.
Politseinik osutas kiiret esmaabi 6. juunil 2020 Lihula tulistamises vigastada saanutele. Foto: Erakogu

Lihula lähistel Tuudi–Raudtee teel mõrtsukas Mikk Tarraste tulistamise ajal raskelt viga saanud inimestele appi rutanud Lääne prefektuuri kiirreageerija pälvis täna president Kersti Kaljulaidilt Kotkaristi V klassi teenetemärgi.

Kaljulaidi otsuses on Lääne prefektuuri ametniku teenetemärgi pälvimist põhjendatud nii: “Osutas professionaalset ja kiiret esmaabi 2020. aasta 6. juunil Lihula tulistamisjuhtumis vigastada saanud isikutele. Töötab teiste kiirreageerijate instruktorina ning panustab kogu valdkonna arendamisse.”

Pärnu Postimees uuris juba läinud nädalal võimaluse kohta sõjatsooniga sarnanenud olukorras külma peaga tegutsenud peatset teenetemärgi omanikku usutleda, saamaks enam aimu, kes on see mees, kes vigastatute haavu nõnda rahulikult lappis, vankumatu rahu säilitas ja selle märuli keskel haavatuid rahustas. Kangelane keeldus intervjuust viisakalt.

Politseinik selgitas Lääne prefektuuri pressiesindaja vahendusel, et tema ametikoht pole avalik ja ta tunneb, et avalik esinemine takistaks tal hiljem tööülesandeid täitmast. Ta tõdes sedagi, et ta ei soovi palju läbi elanud perele seda olukorda meelde tuletada.

Vastne teenetemärgi omanik on elanud tõepoolest tagasihoidlikku elu. Internetist ei leia tema kohta midagi peale fotode, mis temast rahvaspordiüritustel tehtud.

Mullu juunis tunnustas sama meest teenetemärgiga politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Novembris pälvis ta Lääne prefektuuri aasta kolleegi nimetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles