Probleem pähklitega nakatas vennaste paari leiutamispisikuga

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Küülik Jumpy andis Ruudile inspiratsiooni meisterdada jänesekaka koguja.
Küülik Jumpy andis Ruudile inspiratsiooni meisterdada jänesekaka koguja. Foto: Mailiis Ollino

Seda, et Pärnumaa kõige kuulsam leiutajate küla asub suvepealinna külje all ja selle nimi on Lottemaa, teab ilmselt igaüks. Veidi väiksema kõlapinnaga tegutseb aga Pärnuski vendadest leidurite tandem, kes juba viis aastat järjest jõudnud parimate sekka teadusagentuuri õpilasleiutajate konkursil.

Viimati esitasid Vanalinna põhikooli 6. klassis õppiv 12aastane Otto Seppel ja tema sama kooli kolmandikust veli Ruudi võistlusele kolm leiutist, mis teadlastest ja inseneridest žüriil suunurgad ülespoole kergitasid ja poistele mitu auhinda tõid.

Kakakoguja, anduritega sokk ja “Kuri matemaatikaõpetaja”

Kõige nooremas kooliastmes ei leidunud tänavu vastast Ruudi välja pakutud küülikukaka kogujale, mille idee sündis koduseinte vahel tekkinud probleemist. Nimelt armastab pere lemmik küülik Jumpy oma puuris pabulad, mis on väärt põlluramm peenardele, laiali ajada. Ruudi leiutis aitab selle mure vähese vaevaga lahendada: kaldteega kakakoguja imaks häda number ühe saepurusse ja hädast number kaks tekkivad ekskremendid veereksid topsi. Nii on puur puhtam ja väetisekski mõeldud pabulad vaevata kokku kogutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles